Kötelező hittan: a reformátusok honlappal rukkoltak elő

2013. április 05., péntek, 17:26
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Egy honlappal szeretné segíteni a beiratkozás előtt állókat, ezért honlapot indított a Magyarországi Református Egyház.

Honlapot indított a Magyarországi Református Egyház (MRE), hogy az általános iskola első osztályába hétfőn és kedden beiratkozó gyerekek és szüleik könnyebben tudjanak dönteni a hittanoktatásról - közölte az MRE kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a www.hittan.info honlappal informálni szeretnék a beiratkozás előtt állókat, segíteni szeretnének azoknak, akik még nem döntötték el, hogy állami iskolába járó gyermeküket református hittanra járassák-e a kötelező erkölcstanoktatás keretében.

Az oldalon szerepel a gyakori kérdések gyűjteménye, amelyben egybeszerkesztették és megválaszolták azokat a szülői kérdéseket, amelyek a hittanoktatással kapcsolatban gyakran felmerülnek. Megjegyezték, az oldalon összehasonlítható az erkölcstan, valamint a hit- és erkölcstan tananyaga, továbbá az érdeklődők rövid videofilmek segítségével betekintést nyerhetnek, mi történik egy református hittanórán.

"Hamarosan a református hittanórákon elhangzó tananyag szemléltetésével is megpróbáljuk közelebb vinni a döntéshez az érdeklődőket" - fogalmaztak. Emlékeztetettek arra, hogy a nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében a szülőknek dönteniük kell, hogy gyermekük erkölcstant vagy felekezeti hit- és erkölcstant tanul, ám "a visszajelzések alapján információhiányosnak mondható a döntéshelyzet".

Szeptember 1-jétől minden állami általános iskolában az 1. és az 5. osztályos gyermekek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan órákon vesznek részt. A törvényalkotók az erkölcstan tantárgyat vezették be kötelezően, és ehelyett választható alternatívaként a felekezeti alapon szervezett hit- és erkölcstan tantárgy, ennek keretében pedig a református hittan is.

A szeptembertől elsős gyermekek szüleinek a beiratkozáskor, legkésőbb április 30-áig kell meghozniuk döntést, a következő tanévben ötödikesek esetében pedig május 20. a határidő.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Kötelező hittan: a reformátusok honlappal rukkoltak elő
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X