szerző:
hvg.hu

Magyarország "nem képezi a balkáni térség részét", így a mai bécsi tárgyaláson való részvétele nem merült fel. A magyar kormány a migránsáradat ügyében egy másik, átfogóbb csúcstalálkozó megszervezésén dolgozik.

Angela Merkel német kancellár csütörtökön Bécsben egyeztet a nyugat-balkáni országok vezetőivel, képviselőivel a menekültválságról. Merkel mellett Maros Sefcovic energiaügyi biztos, valamint az olasz, szerb, szlovén, horvát és albán miniszterelnök is részt vesz a csúcstalálkozón. 

Havasi Bertalantól, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjétől a hvg.hu megtudta, Orbán Viktor viszont nem vesz részt rajta, ugyanis Magyarország "nem képezi a balkáni térség részét", így ezen a tárgyaláson való részvétele nem merült fel.

"A magyar kormány a migránsáradat ügyében egy másik, átfogóbb csúcstalálkozó megszervezésén dolgozik" – közölte lapunkkal a kormányfő szóvivője.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!