szerző:
hvg.hu

Magyarország "nem képezi a balkáni térség részét", így a mai bécsi tárgyaláson való részvétele nem merült fel. A magyar kormány a migránsáradat ügyében egy másik, átfogóbb csúcstalálkozó megszervezésén dolgozik.

Angela Merkel német kancellár csütörtökön Bécsben egyeztet a nyugat-balkáni országok vezetőivel, képviselőivel a menekültválságról. Merkel mellett Maros Sefcovic energiaügyi biztos, valamint az olasz, szerb, szlovén, horvát és albán miniszterelnök is részt vesz a csúcstalálkozón. 

Havasi Bertalantól, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjétől a hvg.hu megtudta, Orbán Viktor viszont nem vesz részt rajta, ugyanis Magyarország "nem képezi a balkáni térség részét", így ezen a tárgyaláson való részvétele nem merült fel.

"A magyar kormány a migránsáradat ügyében egy másik, átfogóbb csúcstalálkozó megszervezésén dolgozik" – közölte lapunkkal a kormányfő szóvivője.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!