szerző:
hvg.hu

Egy férfi és egy nő előbb segítettek bejutni a házába egy mozgássérült férfinak a VIII. kerületben, majd amíg a kulcsát kereste, elvették tőle a mobilját. A rendőrség fotóval keresi az elkövetőket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen férfi és egy nő január 7-én 21 óra 30 perc körüli időben Corvin sétányi lakóházában segítséget nyújtottak egy mozgássérült férfinak a lakóházba történő bejutáshoz, majd őt lifttel a lakásáig kísérték. A gyanúsítottak a kulcsát kereső sértett figyelmetlenségét kihasználva a táskájából eltulajdonították a mobiltelefonját.

Az elkövetőkről felvétel áll a nyomozó hatóság rendelkezésére (ami sajnos elég homályos):

©

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-477-3700 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8-16, pénteken: 8-13), valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.