szerző:
hvg.hu

Szegeden még nincs olyan előterjesztés a képviselő-testület előtt, amely a Mahir Cityposter Kft. és a város közötti szerződés felbontására irányulna. A Simicska érdekeltség 42 hirdetőoszlopa még a helyén van.

Miközben a fővárosban dúl a harc a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter (MC) Kft. és a fővárosi önkormányzat között, Szegeden egyelőre senki sem akarja elbontani a cég több mint negyven hirdetőoszlopát-írja a Délmagyar.hu. A lap  Vőneki Edittől, a Szegedi Városkép és Piac Kft. gazdasági vezetőjétől megtudta, a városnak évente ötmillió forint bevétele van a Mahir által elhelyezet  21-21 belső világítású, illetve ragasztott oszlopból, amelyek  Szeged különböző pontjain állnak.

A Délmagyar a városházán rákérdezett arra is, hogy érkezett -e már a képviselő-testület elé olyan előterjesztés, amely Szeged és a Mahir közötti szerződés felbontásáról szól, azonban nemleges választ kaptak, miszerint egyelőre még nem érkezett ilyen előterjesztés.

A Fővárosban ennél sokkal bonyolultabb a Simicska érdekeltség helyzete. Januárban lebontatta a Tarlós István vezette önkormányzat a cég hirdetőoszlopait, amiket a Mahir egyelőre nem tud visszaszerezni a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft-től.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!