szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Orbán Viktorék főszereplővé játszották be magukat az EU-török csúcson; Nárcisz visszatért, de másképpen; Balog Zoltánnak állítólag őszinteségi rohama volt; izgalmas nap lehet március 15-e.

- Hatalmasat trollkodott a magyar kormányszóvivő, amikor keddre virradóra azt sugallta a világnak: Orbán Viktor vétója miatt szakadt meg az Európai Unió és Törökország vezetőinek csúcstalálkozója. Aztán kiderült, távolról sem így történt, Orbán Viktor maga valóban azt mondta, hogy az adott állapotban nem lehetett elfogadni a török igényeket, de így voltak ezzel mások is. Mindenesetre, már látszik, Ankara nagyon kemény helyzet elé állította az EU-t, és az idő (illetve a menekülthullám újbóli erősödése) a kezére játszik. Törökország pénzt és vízummentességet akar, és aligha kell ebből sokról lemondania. Mindenesetre Orbán Viktor elérte, hogy jó pár európai nacionalista vezetőnek ő legyen az új kedvence.

- De nem áll távolt a netes tréfálkozás Orbán Viktortól (vagy hát Facebook-oldala kezelőjétől) sem. Ott ugyanis olyan nőnapi köszöntés jelent meg, amellyel a kormányfő (maradjunk ennél a megfogalmazásnál, elvégre az ő neve alatt fut az oldal) világosan fityiszt mutatott mindenkinek, aki kérdőre merte vonni a Nárcisz nevű kuvasszal készített képének hitelességét.

- Fura dolgok derülnek ki egyébként a kormány tagjairól olykor. Most például Balog Zoltánról tudtuk meg, hogy Németországban állítólag arról beszélt: utálta a magyar kerítésépítést a határon (szörnyű, buta – ilyen jelzőket használt a tudósítások szerint a kerítésre), de ha igaz, kritizálta ő bőszen a magyar kormány menekültellenes kampányát is, az óriásplakátokkal, rajtuk a tegeződő szövegekkel. Sőt, a beszámolók arról szólnak, hogy még a kétharmad elvesztését sem bánta. Arról, hogy Balog Zoltán itthon miért nem mond ilyeneket, nem derült ki semmi.

- Izgalmas március 15-énk lehet. Kiderült, hogy miközben Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén mond beszédet, a közelben ellentüntetők is lehetnek, ők pedig „meglepetésre” készülnek. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy nagy akcióra készülnek a pedagógusok is, és hát a többi párt sem tétlenkedik majd.

- Kíváncsi, mit tud a Samsung tavaszi nagyágyúja? Munkatársunk megkapta tesztelésre a Galaxy S7-et, kipróbált mindent, amit lehetett. Olvassa el, milyenek voltak a tapasztalatai.

 A nap képe Brüsszelből érkezett, az EU-csúcsról, amely azonban - mint már összegeztük - nem Orbán Viktor miatt ért véget végleges döntés nélkül nélkül.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!