szerző:
hvg.hu

Orbán szerint a március 15-én a Kossuth téren tüntetők csak tréfálnak, ő nem csatlakozik a meghirdetett sztrájkhoz és nem is fog bocsánatot kérni az emberektől.

A Népszabadság a Parlament folyosóján kérdezte meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a március 15-i ellenzéki tüntetés után fog-e bocsánatot kérni a közoktatás állapotáért. A kormánfő erre azt mondta: "Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa". Hozzátette: "Olyan viccesen hangzott az egész".

Orbán arra a felvetésre, hogy akkor sztrájkolni fognak, mindössze annyit mondott, "én jövök dolgozni", azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve, polgári engedetlenségi mozgalomhoz. 

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Tanítanék Mozgalom március 15-i demonstrációján a Kossuth téren azt jelentette be, hogy ha Orbán Viktor és Áder János köztársasági elnök nem kér bocsánatot "az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor március 30-án egy órás országos sztrájkot fognak tartani az iskolákban, és a csatlakozó intézményekben. Pukli azt is mondta, a március 30-i egyórás sztrájk ha nem éri el a hatását, akkor akár meg is ismétlődhet és több órán át is tarthat.