szerző:
Zelki Benjámin

A költségek csak egyre nőnek: az eredeti tervekhez képest 425 millió forintért építenek egy 27 méter hosszú és 5 méter széles gyalogos- és kerékpáros hidat a Dagály uszoda mögötti Rákos-patak fölött. A hídra vonatkozó 155 millió forintos árnövekedést a legutóbbi közgyűlés fogadta el, mert az indoklás szerint a beérkező ajánlatok jóval drágábbak lettek.

A korábbi tervek szerint 269 millió forintért építették volna meg a Rákos-patak fölé tervezett gyalogos- és kerékpáros hidat, amely 27 méter hosszú és 5 méter széles lesz. A legutóbbi, január 25-i közgyűlésen azonban rájöttek, hogy ez az összeg nem lesz elegendő ennek az igen jelentős munkának az elvégzésére. A fővárosi közgyűlés pedig nem tétovázott sokat, máris hozzádobott még 155 millió forintot, azaz az eredeti összeget 57%-kal toldotta meg, hogy biztosan elég legyen a pénz a feladatra.

Az így már a felcsúti kisvasút teljes kivitelezésének több mint felét kitevő patakhíd áremelkedését azzal indokolta a fővárosi közgyűlés határozati dokumentációjában, hogy az eredetileg megállapított összeget a beérkezett árajánlatok jelentősen meghaladták.

Mint az indoklásban írják: „a felek rögzítik, hogy a közbeszerzési eljárás folyamán beérkezett piaci ajánlatok magasabbak voltak, mint a rendelkezésre álló fedezet, ezért a közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatása, valamint a Fina nemzetközi rendezvényre határidőben történő kivitelezés miatt szükséges többletfedezet biztosítása 2017. évben 155 717 ezer forint összegben”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!