szerző:
hvg.hu

A Magyar Vívószövetség általános alelnöke jelenleg is Lipcsében van, ő nem tapasztalt semmi rendkívülit a városban.

A világbajnok és többszörös olimpiai érmes Boczkó Gábor, a vívószövetség megbízott főtitkára kedden beszélt arról az M1 híradójában, hogy Lipcsében, a világbajnokság helyszínén kritikus volt a biztonsági helyzet, folyamatosak voltak a migránsokhoz köthető rendbontások. Bár mind a város vezetése, mind pedig a lipcsei rendőrség cáfolta, hogy ilyesmiről lett volna szó, a vívószövetség videóval bizonygatta Boczkó igazát.

A 24.hu megkérdezte az ügyről Kamuti Jenőt, a Magyar Vívószövetség általános alelnökét is Boczkó Gábor beszámolójáról. Kamuti most is Lipcsében van, és azt mondta a portálnak, hogy semmi olyasmit nem tapasztal, amiről a megbízott főtitkár beszél. A városban nyugalom van, a világbajnokság abszolút biztonságos, nem történt semmi rendkívüli, ő nem találkozott migránsokhoz köthető rendbontásokkal, mondta.

©

Kamuti hozzátette, hogy Boczkót soha nem kapta rajta még lódításon, de nem látta a nyilatkozatát. Szerinte lehet persze, hogy valami történt, de „a világon mindenhol történhet valami probléma”.