szerző:
T. R.

A Momentum elnöke a megtakarításait éli fel, mindent a pártba fektetett. Kamerát engedett a lakásába a fiatal politikus, még a hálószobájába is benéztek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Pénteken indul Péterfi Judit új műsora, a Privátszféra. A HírTV-n futó műsor első vendége Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, a koncepció pedig az, hogy a nézők megismerhetik kicsit közelebbről a politikusokat, hogyan is élnek.

Fekete-Győr például úgy, hogy a felvétel idején ott lakott nála egy ideig az anyja is, főzött rá, és a bevásárlást is ő intézte, aminek külön örült a pártelnök. Családi hátteréről elmondta, viszonylag jó módba született, ezért van lehetősége arra, hogy politizáljon. “Biztos családi háttér nélkül nem is tudnám csinálni a Momentumot” – vallotta be. Fizetése nincs, a nagyjából 1,5-2 milliós megtakarítását éli fel, miközben napi 16 órát dolgozik.

Sokáig ezt már nem lehet bírni, de szinte csak rezsire, bérletre és ételre költök.

Ezzel együtt azt vallja, a politikából nem lehet jól megélni. A mostani politikusok között azonban van, aki jól megél, ráadásul Fekete-Győr szerint a legfőbb ügyész, Polt Péter sem tesz ez ellen semmit. Kiderült, a büntetőjogi államvizsgája Poltnál volt, akkor nem, de most már megkérdezné tőle, a büntető törvénykönyv hány tényállását merítette már ki hivatali ideje alatt.

Mráz Ágoston Sámuel, a kormányzati megbízásokkal kitömött Nézőpont Csoport vezetője is előkerült a műsorban, aki korábban azt mondta, a Nolimpia azért fúrta meg és játszotta át Párizsnak az olimpiát, mert Fekete-Győrnek francia barátnője volt. Mrázról pedig annyit mondott, vicces, mennyire buta ember.

A Momentum Rózsa utcai pincéjében állva Fekete-Győr őszintén bevallja, alig van pénze a Momentumnak, biztos havi bevételük egymillió forint körül van. Ő maga is mindent befektetett a pártba.

Szóba kerül még az is, Fekete-Győr a meleglobbi embere-e, mit gondol a politikusi pályafutásról az anyuka, valamint az, el tudja-e magát képzelni miniszterelnökként.

Korábban azt is megígrtuk a műsorból, hogy korábbi francia barátnője nem bízott a Momentum sikerében, azt szerette volna, ha pártalapítás helyett inkább külföldre mennek. Ma már nincsenek együtt.

*

A műsor egészéből az jön le, hogy a pártelnök egy őszinte és önazonos fiatal, nyíltan válaszolt minden kérdésre, Péterfi Judit nagyra értékelte, hogy beengedte őt a lakásába és megmutatta, hogyan él.

A Privátszféra Péterfi Judittal című műsor a Momentum elnökével pénteken este lesz látható a HírTV-n.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!