szerző:
T. R.

A Momentum elnöke a megtakarításait éli fel, mindent a pártba fektetett. Kamerát engedett a lakásába a fiatal politikus, még a hálószobájába is benéztek.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Pénteken indul Péterfi Judit új műsora, a Privátszféra. A HírTV-n futó műsor első vendége Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, a koncepció pedig az, hogy a nézők megismerhetik kicsit közelebbről a politikusokat, hogyan is élnek.

Fekete-Győr például úgy, hogy a felvétel idején ott lakott nála egy ideig az anyja is, főzött rá, és a bevásárlást is ő intézte, aminek külön örült a pártelnök. Családi hátteréről elmondta, viszonylag jó módba született, ezért van lehetősége arra, hogy politizáljon. “Biztos családi háttér nélkül nem is tudnám csinálni a Momentumot” – vallotta be. Fizetése nincs, a nagyjából 1,5-2 milliós megtakarítását éli fel, miközben napi 16 órát dolgozik.

Sokáig ezt már nem lehet bírni, de szinte csak rezsire, bérletre és ételre költök.

Ezzel együtt azt vallja, a politikából nem lehet jól megélni. A mostani politikusok között azonban van, aki jól megél, ráadásul Fekete-Győr szerint a legfőbb ügyész, Polt Péter sem tesz ez ellen semmit. Kiderült, a büntetőjogi államvizsgája Poltnál volt, akkor nem, de most már megkérdezné tőle, a büntető törvénykönyv hány tényállását merítette már ki hivatali ideje alatt.

Mráz Ágoston Sámuel, a kormányzati megbízásokkal kitömött Nézőpont Csoport vezetője is előkerült a műsorban, aki korábban azt mondta, a Nolimpia azért fúrta meg és játszotta át Párizsnak az olimpiát, mert Fekete-Győrnek francia barátnője volt. Mrázról pedig annyit mondott, vicces, mennyire buta ember.

A Momentum Rózsa utcai pincéjében állva Fekete-Győr őszintén bevallja, alig van pénze a Momentumnak, biztos havi bevételük egymillió forint körül van. Ő maga is mindent befektetett a pártba.

Szóba kerül még az is, Fekete-Győr a meleglobbi embere-e, mit gondol a politikusi pályafutásról az anyuka, valamint az, el tudja-e magát képzelni miniszterelnökként.

Korábban azt is megígrtuk a műsorból, hogy korábbi francia barátnője nem bízott a Momentum sikerében, azt szerette volna, ha pártalapítás helyett inkább külföldre mennek. Ma már nincsenek együtt.

*

A műsor egészéből az jön le, hogy a pártelnök egy őszinte és önazonos fiatal, nyíltan válaszolt minden kérdésre, Péterfi Judit nagyra értékelte, hogy beengedte őt a lakásába és megmutatta, hogyan él.

A Privátszféra Péterfi Judittal című műsor a Momentum elnökével pénteken este lesz látható a HírTV-n.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.