szerző:
hvg.hu

Elkészültek a látványtervek, amelyekről kiderül: két állomás neve is megváltozik.

Ahogy korábban megírtuk, bár november elsején megkezdődött a 3-as metró északi szakaszának felújítása, a BKV nem mutatta meg, milyenek lesznek az új állomások. Amikor a BKV-figyelő blog kikérte volna a látványterveket, a cég közölte: nem rendeltek ilyeneket.

Most a Metróért Egyesület szúrta ki, hogy a várva várt képek elkészültek, és felkerültek a BKV felújításról szóló tematikus oldalára, ahonnan időközben eltűntek.

Újpest vasútállomás (Újpest-Városkapu)
©
Göncz Árpád városközpont (Árpád híd)
©

A galériához azt írták, "az építészeti tervezés fő célkitűzése az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző egységes arculat kialakítása, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával."

Forgách utca
©
Újpest-központ
©

Megjegyezték azt is, hogy "a tervek szerint 2019 elején ilyen utasforgalmi terekkel és néhány esetben új állomásnévvel találkozhatnak az M3-as metró utasai a vonal északi szakaszán".

Gyöngyösi utca
©

A képekről kiderül, hogy az elképzelések szerint az Árpád híd metróállomást a jövőben Göncz Árpád városközpontnak, az Újpest-Városkaput pedig Újpest vasútállomásnak hívják majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!