szerző:
hvg.hu

Országjárásba kezdett Orbán Viktor, amely során lopni saját bevallása szerint nem akar, de közös fényképpel mindenkit szívesen megajándékoz.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Mosógépet könnyebb eladni, mint téged

– ezzel a mondattal nyit Orbán Viktor abban a videóban, amelyet a kormányfő stábja töltött fel a Facebookra (és hogy a vezér külföldi rajongói is élvezhessék a humort, angolul feliratozták: A washing machine is easier to sell than you). Az így megalázott helyi fideszes jelölt az egri Nyitrai Zsolt.

A videóban ezt követően három családnál tesz látogatást a kormányfő Eger kertvárosi részén, hogy Nyitrainak gyűjtsön aláírásokat. Az első házban egy nyugdíjkorba lépett pár fogadja Orbánt, aki illendőségből le is ül, mert ha a vendég állva marad, azzal ellopja a helyiek álmát. (Ez pedig a NER-en belül más feladata). A második házban egy nagycsaládos família várja a kormányfőt. Kevésbé lehetett spontán az itteni találkozás, hiszen minden férfi ingben tartózkodik otthon.

A harmadik házban a fideszes különítmény elnézést kér a késésért, így a spontaneitás itt ki is zárva. Ettől még az idős pár nő tagja nem győzik csodálkozni szerencséjén.

Hát ez nem igaz, hogy én Orbán Viktor mellett vagyok!

– mondja összetett kézzel az asszony. Az egyetlen igazán spontán, és ezért a kormányfő számára kissé kellemetlen találkozásra az utcán került sor, amikor egy ittas egri kukás szólította meg Orbánt. Mint kiderült, a kocsmából jött, és gyorsan kap is egy közös fotót a miniszterelnökkel. A férfi azzal köszöni meg, hogy "hajrá Fidesz, hajrá Magyarország" felkiáltással búcsúzik.

Ez a videó tehát Orbán Viktor országjárásának még csak első állomása, várhatunk hasonlóan erős tartalomra máshonnan is.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.