szerző:
hvg.hu

Országjárásba kezdett Orbán Viktor, amely során lopni saját bevallása szerint nem akar, de közös fényképpel mindenkit szívesen megajándékoz.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mosógépet könnyebb eladni, mint téged

– ezzel a mondattal nyit Orbán Viktor abban a videóban, amelyet a kormányfő stábja töltött fel a Facebookra (és hogy a vezér külföldi rajongói is élvezhessék a humort, angolul feliratozták: A washing machine is easier to sell than you). Az így megalázott helyi fideszes jelölt az egri Nyitrai Zsolt.

A videóban ezt követően három családnál tesz látogatást a kormányfő Eger kertvárosi részén, hogy Nyitrainak gyűjtsön aláírásokat. Az első házban egy nyugdíjkorba lépett pár fogadja Orbánt, aki illendőségből le is ül, mert ha a vendég állva marad, azzal ellopja a helyiek álmát. (Ez pedig a NER-en belül más feladata). A második házban egy nagycsaládos família várja a kormányfőt. Kevésbé lehetett spontán az itteni találkozás, hiszen minden férfi ingben tartózkodik otthon.

A harmadik házban a fideszes különítmény elnézést kér a késésért, így a spontaneitás itt ki is zárva. Ettől még az idős pár nő tagja nem győzik csodálkozni szerencséjén.

Hát ez nem igaz, hogy én Orbán Viktor mellett vagyok!

– mondja összetett kézzel az asszony. Az egyetlen igazán spontán, és ezért a kormányfő számára kissé kellemetlen találkozásra az utcán került sor, amikor egy ittas egri kukás szólította meg Orbánt. Mint kiderült, a kocsmából jött, és gyorsan kap is egy közös fotót a miniszterelnökkel. A férfi azzal köszöni meg, hogy "hajrá Fidesz, hajrá Magyarország" felkiáltással búcsúzik.

Ez a videó tehát Orbán Viktor országjárásának még csak első állomása, várhatunk hasonlóan erős tartalomra máshonnan is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!