szerző:
hvg.hu

Ez ismét meghaladta a négy évvel ezelőtti adatokat.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A hódmezővásárhelyiek 39,21 százaléka ment el szavazni 13 óráig. Négy évvel ezelőtt az önkormányzati választáson ugyanekkor 20,1, az országgyűlésin 35,29 százalék volt. Egész napra igaz a korábbihoz képest magas részvétel, délelőtt 11 óráig 28,1 százalék ment el választani.

A korábbi adatok alapján valószínűsíthető, hogy meglesz a 60 százalék feletti részvétel, azonban a 65 százalék már necces. 2010-ben, az országgyűlési választáson volt 68 százalék a szavazók aránya, de ott már 11-kor 31 százalékos volt a részvétel.

Márki-Zay Péter optimista, a szavazás után arról beszélt, 60 százalék fölötti részvételnél nyerhető a választás. Beszéltünk Hernádi Gyula független jelölttel - akit most zártak ki az MSZP-ből, mert szembe indult Márki-Zay Péterrel -, aki szerint az intenzív kampány az oka ennek az aránynak.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.