szerző:
hvg.hu

Ez ismét meghaladta a négy évvel ezelőtti adatokat.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A hódmezővásárhelyiek 39,21 százaléka ment el szavazni 13 óráig. Négy évvel ezelőtt az önkormányzati választáson ugyanekkor 20,1, az országgyűlésin 35,29 százalék volt. Egész napra igaz a korábbihoz képest magas részvétel, délelőtt 11 óráig 28,1 százalék ment el választani.

A korábbi adatok alapján valószínűsíthető, hogy meglesz a 60 százalék feletti részvétel, azonban a 65 százalék már necces. 2010-ben, az országgyűlési választáson volt 68 százalék a szavazók aránya, de ott már 11-kor 31 százalékos volt a részvétel.

Márki-Zay Péter optimista, a szavazás után arról beszélt, 60 százalék fölötti részvételnél nyerhető a választás. Beszéltünk Hernádi Gyula független jelölttel - akit most zártak ki az MSZP-ből, mert szembe indult Márki-Zay Péterrel -, aki szerint az intenzív kampány az oka ennek az aránynak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!