szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Folyamatosan érkeznek az emberek az időközi polgármester-választásra.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Délelőtt 11 óráig a hódmezővásárhelyiek 28,14 százaléka vett részt az időközi polgármester-választáson, ez magasabb, mint a 2014-es országgyűlési és az önkormányzati választás. Előbbin ugyanekkor 25,6 százalék, másikon 15,9 százalék vett részt. Az emberek - az egyik szavazókörben szerzett tapasztalat alapján - folyamatosan érkeznek, alig van néhány olyan perc, mikor csak a szavazatszámlálók ülnek a teremben.

Az első adatok is azt mutatták, nagyobb a lelkesedés, mint korábban. A friss adatokra Márki-Zay Péter független jelölt azt mondta, optimista, és abban bízik, napközben is marad ez a lendület. Korábban arról beszélt, 60 százalék fölötti részvételnél nyerhető a választás. A három jelölt a sajtónyilvánosság előtt leszavazott, Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője titokban tette ugyanezt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Windisch Judit Itthon

Márki-Zay mámoros interjúja: a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban. Ez már elég nagy csoda, és most várja a lehetetlen küldetés: egy Fidesz-többségű közgyűlést irányítani ellenzékiként. Az ünneplő tömeg gyűrűjében készítettünk miniinterjút éjjel a győztessel.