szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Folyamatosan érkeznek az emberek az időközi polgármester-választásra.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Délelőtt 11 óráig a hódmezővásárhelyiek 28,14 százaléka vett részt az időközi polgármester-választáson, ez magasabb, mint a 2014-es országgyűlési és az önkormányzati választás. Előbbin ugyanekkor 25,6 százalék, másikon 15,9 százalék vett részt. Az emberek - az egyik szavazókörben szerzett tapasztalat alapján - folyamatosan érkeznek, alig van néhány olyan perc, mikor csak a szavazatszámlálók ülnek a teremben.

Az első adatok is azt mutatták, nagyobb a lelkesedés, mint korábban. A friss adatokra Márki-Zay Péter független jelölt azt mondta, optimista, és abban bízik, napközben is marad ez a lendület. Korábban arról beszélt, 60 százalék fölötti részvételnél nyerhető a választás. A három jelölt a sajtónyilvánosság előtt leszavazott, Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője titokban tette ugyanezt.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.

Windisch Judit Itthon

Márki-Zay mámoros interjúja: a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető

Civilből polgármester pár hét alatt: Márki-Zay Péter 14 százalékos előnnyel verte meg Hódmezővásárhelyen a fideszes jelöltet, és ezzel hitet adott mindenkinek, aki kormányváltást szeretne áprilisban. Ez már elég nagy csoda, és most várja a lehetetlen küldetés: egy Fidesz-többségű közgyűlést irányítani ellenzékiként. Az ünneplő tömeg gyűrűjében készítettünk miniinterjút éjjel a győztessel.