Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

És az nem a rasszizmus.

A Fidesszel szövetségben álló Lungo Drom Békés és Hajdú-Bihar megyei kampányállomásán Farkas Flórián azt mondta, a helyi közösségek semmilyen körülmények között nem támogatják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen egy esetleges baloldali kormány esetén. A jelenlévő vezetők egyöntetűen kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a jelenlegi kormány folytathassa munkáját április 8-át követően.

©

A Lungo Dromot egyáltalán nem zavarta Orbán Viktor miskolci rasszizmusa, azaz amikor március 1-jén lemigránsozta a városba beköltöző roma magyarokat. Sőt, egy nappal később a párt kiadott egy nyiltkozatot: "alaptalan és igaztalan, ezért megdöbbentő és elfogadhatatlan az ENSZ emberi jogi főbiztosának 2018. február 26-án tett nyilatkozata, amely szerint Magyarország kormánya és Orbán Viktor idegengyűlölő és rasszista nézeteket vallana".

Egy nappal a súlyosan rasszista kijelentés után volt képes a Lungo Drom leírni azt, hogy "az ENSZ emberi jogi főtitkárának illene ismernie az Orbán-kormányok eddig végzett rasszistaellenes és kisebbségvédelmi intézkedéseit, a társadalmi tolerancia és felzárkózás terén végzett munkáját" – ekkor rasszistázta le Zeid Raad al-Husszein, az UNHCR vezetője Orbánt.

Farkas maga is sokat tud a felzárkóztatási tevékenységről, hiszen az ORÖ vezetőjeként ő írta alá azokat a szerződéseket, amelyek elherdálták az Út a munka világában program 1,6 milliárdos pénzét – a nyomozás a mai napig "folyik" a NAV-nál.

"Az Orbán-kormány és a magyar miniszterelnök hirdetett zéró toleranciát a magyarországi rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokkal szemben"

– egészen Hódmezővásárhelyig, utána mintha a lovak közé dobta volna a gyeplőt. De Farkas Flórián nem áll meg itt, levelet ír Zeid Raad al-Husszeinnek "az Orbán-kormányok antirasszista és antixenofób munkájáról, amelynek alapján arra kérem majd az ENSZ emberi jogi főbiztosát, hogy vonja vissza állításait a magyar miniszterelnökre vonatkozóan, és kérjen bocsánatot minden magyar és roma embertől téves és messzemenőkig alaptalan kijelentéséért".

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!