szerző:
hvg.hu

A válás okairól senki nem beszél, állítólag kampánytechnikai nézetkülönbségek adódtak.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Otthagyta az LMP-t az izraeli kampánytanácsadó, Ron Werber - értesült a jobbikos Alfahír. A hírt a 444.hu-nak két elnökségi tag megerősítette, de arról egyikük sem akart beszélni, hogy miért, bár egyikük utalt rá, Werber túlzottan impulzív természete sok volt a pártvezetésnek, ami miatt "kampánytechnikai nézetkülönbségek adódtak."

Kanász-Nagy Máté szóvivő a hvg.hu-nak megerősítette Ron Werber távozásának hírét, de a távozás okáról ő sem akart beszélni. Azt mondta, a kampánycsapat munkájában ez nem okoz változást, Werber csak tanácsokat adott, a döntéseket a pártvezetés hozta. Folytatják a pozitív kampányt.

Egy november végi fejtágítón az Index beszámolója szerint Werber még arról beszélt, összejöhet a legnagyobb ellenzéki párt szerepe, ha pedig minden összeáll, kormányváltás is lehet. Az izraeli kampányguru – akit a gyűlölet nagymesterének tartanak – arra intette a pártot, maradjanak nyugodtak, és mutassanak tiszteletet az ellenfelekkel szemben, mert az kifizetődő lehet, hogy nem veszik fel a kesztyűt. A DK-tól óta a pártot, mert szerinte Gyurcsány mérgező és vállalhatatlan jelenség.

Lehet, hogy még ezt a tanácsot követik, az LMP ugyanis a DK-val külön nem, csak az MSZP-Párbeszéddel tárgyal a választási koordinációról.

Az akkori Index cikk szerint eleinte nem mindenki örült Werbernek, idővel egyre inkább elfogadták, okosnak és hozzáértőnek tartották, de kritikaként elhangzott, hogy nyersen fogalmaz. Az egyik előadáson például elhagyta a száját a "motherfucker" kifejezés, amit az egyik résztvevő szóvá is tett, mire Werber – meglepetésre – bocsánatot kért.

Werber 2017. októbere óta dolgozott az LMP-nek, ő vezényelte le az MSZP 2002-es negatív kampányát, majd 2014-ben összeveszett Molnár Zsolt szocialista politikussal Rogán Antal lakásügyének kezelése miatt. Dühösen annyit üzent: "Molnár legyen hálás, amiért nem nyitja ki a száját."

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.