szerző:
hvg.hu

A válás okairól senki nem beszél, állítólag kampánytechnikai nézetkülönbségek adódtak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Otthagyta az LMP-t az izraeli kampánytanácsadó, Ron Werber - értesült a jobbikos Alfahír. A hírt a 444.hu-nak két elnökségi tag megerősítette, de arról egyikük sem akart beszélni, hogy miért, bár egyikük utalt rá, Werber túlzottan impulzív természete sok volt a pártvezetésnek, ami miatt "kampánytechnikai nézetkülönbségek adódtak."

Kanász-Nagy Máté szóvivő a hvg.hu-nak megerősítette Ron Werber távozásának hírét, de a távozás okáról ő sem akart beszélni. Azt mondta, a kampánycsapat munkájában ez nem okoz változást, Werber csak tanácsokat adott, a döntéseket a pártvezetés hozta. Folytatják a pozitív kampányt.

Egy november végi fejtágítón az Index beszámolója szerint Werber még arról beszélt, összejöhet a legnagyobb ellenzéki párt szerepe, ha pedig minden összeáll, kormányváltás is lehet. Az izraeli kampányguru – akit a gyűlölet nagymesterének tartanak – arra intette a pártot, maradjanak nyugodtak, és mutassanak tiszteletet az ellenfelekkel szemben, mert az kifizetődő lehet, hogy nem veszik fel a kesztyűt. A DK-tól óta a pártot, mert szerinte Gyurcsány mérgező és vállalhatatlan jelenség.

Lehet, hogy még ezt a tanácsot követik, az LMP ugyanis a DK-val külön nem, csak az MSZP-Párbeszéddel tárgyal a választási koordinációról.

Az akkori Index cikk szerint eleinte nem mindenki örült Werbernek, idővel egyre inkább elfogadták, okosnak és hozzáértőnek tartották, de kritikaként elhangzott, hogy nyersen fogalmaz. Az egyik előadáson például elhagyta a száját a "motherfucker" kifejezés, amit az egyik résztvevő szóvá is tett, mire Werber – meglepetésre – bocsánatot kért.

Werber 2017. októbere óta dolgozott az LMP-nek, ő vezényelte le az MSZP 2002-es negatív kampányát, majd 2014-ben összeveszett Molnár Zsolt szocialista politikussal Rogán Antal lakásügyének kezelése miatt. Dühösen annyit üzent: "Molnár legyen hálás, amiért nem nyitja ki a száját."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!