szerző:
hvg.hu

A férfi azt állítja, nem adott engedélyt senkinek, hogy kilője az állatot.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Tovább dagad Semjén Zsolt svédországi vadászatának botránya: az üggyel foglalkozó legnagyobb svéd lapnál jelentkezett a lelőtt rénszarvas tulajdonosa, és azt mondta, senkinek nem adott engedélyt, hogy kilője az állatot. A svéd cikket szemléző 444.hu szerint Niklas Johansson azt mondja, az állat fülén lévő azonosítóból egyértelmű, hogy az ő állata volt. Körülbelül 300 példánya van, az állatok nagy területen vándorolnak, ezért nem lehet feltétlenül észrevenni, ha valamelyik hiányzik. Azt nem tudja, mikor tűnhetett el a rénszarvas, amit Semjén lelőtt. Azt ígérte, feljelentést tesz a rendőrségen.

"Ez olyan, mint bemenni valakinek a farmjára és lelőni az egyik tehenét"

- mondta a férfi.

A vadászatról a Magyar Nemzet számolt be elsőként, mutatva egy fotót is, melyen a szarvastetem egy helikopterről lóg. A lap szerint Semjén is helikopterrel utazott, mire a miniszterelnök-helyettes közölte, "nem én helikopterezek, hanem a rénszarvas." Azt mondta, a vadászatra meghívást kapott, és azt nem kell szerepeltetnie vagyonnyilatkozatában. Ebben valószínűleg téved, a Transparency International szerint fel kellett volna tüntetni a tételt a vagyonnyilatkozatában, és még adózni is kellett volna utána. Az is kiderült, egy magyar szállodás, Farkas József fizette a vadászatot, akinek a neve igen ismerősen cseng: a hozzá köthető cég adott el újként egy 20 éves amerikai szakkönyvfordítást a Türr István Képző- és Kutatóintézet pályázatán.

Számítások szerint Semjén vadászata több millióba kerülhetett. Arról már korábban is írtak, hogy Semjén vadászata illegális lehetett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!