szerző:
hvg.hu

A Hír Tv egyik munkatársa lemondóan legyint az állománygyűlés után.

A Nemzet halála gyors volt, a Hír Tv agóniája lassabb lesz. Ennyi derült csak ki szerinte. A szolgáltatókkal ugyanis 2019 végéig van leszerződtetve az adó. Nem számolnak azzal, hogy a harmadik kétharmad országában bárkitől hosszabbítást remélhetnek. Jövőre még lesz két választás, küldünk majd képviselőket az Európai Parlamentbe, és feltöltjük az önkormányzatokat is. Ezt a két kampányt a Hír Tv még követheti. Aki tehát megússza a mostani költségcsökkentést, időt kap munkát találni. Ez a pesszimista forgatókönyv, mondja a kolléga.

Korábban megírtuk, hogy azzal egy időben, hogy bejelentették, megszűnik a Magyar Nemzet és elhallgat a Lánchíd Rádió, a csatornánál állománygyűlést tartottak. Itt a csatorna rengeteg dolgozója részt vett, kisebb költségcsökkentésről beszéltek, a kiadásokat 15 százalékkal tervezik csökkenteni, de a hogyan csak a következő napokban dől el a tévénél. Sokkal nagyobb riadalmat okozott az, ami a másik két szerkesztőségnél, a rádiónál és az újságnál történt.

A Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Heti Válasz is gondban van, új tulajdonost kell keresniük, akkor életben maradhatnak, értesült a hvg.hu a hetilap környezetéből. Az Indexnél nincsenek anyagi problémák, jogi és minden szempontból különálló egység, az online lap önfenntartó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!