szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orbán Viktort a kampány alatt megbüntette a Nemzeti Választási Bizottság, az elnök emiatt pironkodva sajnálkozott Orbánnak. Patyit Orbán stábja buktatta le.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki delegáltjainál korábban kiverte a biztosítékot, hogy Patyi András, a bizottság elnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektoraként Orbán Viktor mellett feszít, mikor a miniszterelnök átadta az egyetem új campusát. Akkor még csak a képek voltak nyilvánosak. A testület tárgyalta Patyi függetlenségének kérdését, de az ellenzéki beadványt 21-6 arányban leszavazták.

Most viszont felkerült Orbán Viktor Facebook-oldalára egy videó a kampányról, amivel nagyon kínos helyzetbe került Patyi: a videó kettőjük párbeszédével indul:

Orbán Viktor: Olvasom az újságban, hogy a Patyi megbírságol. Én ezt látom.

Patyi András: Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr.

Snitt, újabb beszélgetés:

Orbán Viktor: Tóni, gyere, rosszul tudjuk, hogy a Patyi bírságolt meg engem a választási bizottságban? Nem így van?

Patyi: ÉÉÉN?

"Tóni" (alighanem Rogán) válasza nem hallatszik. Utána még csevegnek, ahol Orbán tovább zrikálja Patyit azzal, hogy "bírságbajnok".

Orbán Viktort azért büntette meg az országos listát állító pártok delegáltjaival jócskán kibővült NVB, mert óvodás gyerekek közt kampányolt. A helyi választási bizottság ezt nem tartotta kifogásolhatónak, az NVB-s delegáltak többsége viszont igen. Orbán 345 ezres bírságot kapott.

Megkérdeztük Patyi Andrást, hogy a videóban hallható bocsánatkérés után nem mond-e le az NVB-elnöki posztjáról, ha válaszol, a cikket frissítjük. Az Orbán-videó többi része is nagyon szórakoztató, arról itt írtunk bővebben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!