szerző:
hvg.hu

Ma hajnalban kiengedték a börtönből Stadler József egykori vállalkozót, a legendás Stadler FC volt tulajdonosát.

A juhászból lett milliárdos tavalyelőtt egy rövid időre elhagyhatta már a börtönt, ám közben újból elítélték, így folytatnia kellett büntetését.  Stadlert először 2001-ben ítélték el áfacsalásért, majd 2011-ben négy és fél év börtönt kapott különböző csalási kísérletek miatt. Legutóbb 2014-ben marasztalták el, egy engedély nélkül nyitott kocsma, és annak letagadott bevételei, illetve fedezet nélkül felvett jelzáloghitel miatt. - Írja a Blikk.

 

©

Stadlernek a börtönben megromlott az egészségi állapota, elmondása szerint hasnyálmirigy-problémákkal is kezelték a nagyfai intézet krónikus beteg raboknak fenntartott részlegében.

Stadler bűnesetei közül az a legemlékezetesebb, amikor Leonardo Utolsó vacsorája után igényelte vissza az ÁFA-t. A valóságban freskóként megtekinthető alkotásról az akasztói üzletember később azt vallotta, hogy azért nem tudja bemutatni, mert ellopták tőle.

Stadler azóta is masszívan tagja az állam legnagyobb adósait tartalmazó listának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!