szerző:
hvg.hu

Lévai Anikó testvérének élettársa, illetve unokaöccse is feltűnik egy beruházás mögött.

Az orosz elnök hétfői látogatása után biztossá vált, hogy megkezdődhet a Paks II. atomerőmű két blokkjának építése, a kivitelezés idején pedig sok szakembert kell majd elszállásolni a Tolnai megyei városban. Rájuk alapozva tervez két ütemben összesen 77 lakást és öt üzlethelyiséget felépíteni Gesztenyés Park név alatt az EPI Első Paksi Ingatlanfejlesztő Kft. Az ingatlanokat a Centrál-Ing Ingatlaniroda és az Openhouse Ingatlaniroda értékesíti.

Az EPI és a Centrál-Ing cégadatait átvizsgálva az Index rábukkant Lévai Anikó sógorára, Ökrös Imrére, illetve unokaöccsére, Szeghalmi Márk Ádámra is.  

Ahogy korábban megírtuk, Ökrös Imre, Lévai Anikó húgának, Lévai Gizellának az élettársa korábban a Cider Alma Kft. miatt került be a hírekbe. A cég 3,2 milliárd forinttal tartozott a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak, az összeget pedig végül egy Mészáros Lőrinchez köthető cég fizette ki.

A Cider Alma tulajdonosai, Borbély Ferenc és Puskás Dénes László több cégben is tulajdonostársai Ökrösnek és Lévai Gizella fiának, Szeghalmi Márk Ádámnak – írja az Index.

A lap emellett kapcsolatot talált a Centrál-Ing Kft. és Ökrös egy másik cége, a Central Fert Kft., valamint Rogán Antal barátja, az ügyvéd Kertész Balázs tanácsadó cége között: a három vállalkozás ugyanabba a budapesti, Aulich utcai irodába, ám különböző emeletekre van bejelentve.

Az EPI történetében is talált olyan nyomokat az Index, amelyek Lévai Anikó unokaöccséhez vezetnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!