szerző:
hvg.hu

Lapunknak már korábban megerősítette vételi szándékát.

"Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket. A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására" – jelentette be a Facebookon Ungár Péter.

Az LMP elnökségi tagja azt is hozzátette: a tárgyalások lezárásáig nem fog nyilatkozni.

Azután, hogy kedd délelőtt bejelentették, a Lánchíd Rádió éjfélkor elhallgat, a Magyar Nemzet pedig szerdán jelenik meg utoljára, illetve, hogy a Heti Választ eladásra kínálja Simicska Lajos, felröppentek az első hírek Ungár vételi szándékáról. Az LMP elnökségi tagja, leendő képviselője lapunknak később meg is erősítette: formálisan is ajánlatot tesz.

Ungárnak édesapja, Ungár András révén van jelentős vagyona, annak halála után testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közösen megörökölte tőle a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. jelentős üzletrészét.

Ahogy korábban megírtuk, a feltételezett választási csalásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján Szél Bernadett kérdésre válaszolva elmondta: amikor megtudta, hogy Ungár megvenné a médiumokat, behívta, hogy beszéljen vele a lépésről. Az LMP társelnökének úgy tűnik, Ungárnak a vásárlással egyetlen célja van: hogy a lapok és a rádió ne tagozódjon be a propagandagépezetbe.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!