szerző:
hvg.hu

"Hát nekem sem ez a szakmám". A Csillagszálló utcalap kortárs képzőművészeknek írt ki pályázatot. Videóbeszámolónkat láthatják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Kult

Miután megnézte, nyelje le!

Joel és Ethan Coen új filmje, valamint Ridley Scott új alkotása a mozikban. Anilogue rajzfilmfesztivál Budapesten és Bécsben. Keserü Ilona életműkiállítása Debrecenben. Papírmunka: Sharon Prazner kiállítása a raktArt-ban. A Monkey6 bulija az A38-on. Programajánló a hvg.hu-tól.

Kult

Semmi faxni

Batman, Indiana Jones, a Szex és New York nőcsapata egy filmben: Disaster Movie a mozikban. Jelentések: Birkás Ákos új festményei a Knoll Galériában. Kortárs drámafesztivál már tíz éve. Divatfélmúlt a Kiscelliben. Oresztész Alföldi Róbert rendezésében a Nemzetiben. Squarepusher, az egyik legizgalmasabb kortárs zenész Budapesten lép fel. Súlyos, űrbéli, kőkemény: Monster Magnet koncert a Wigwamban. Ajánlatok egy hétre a hvg.hu-tól.

hvg.hu Itthon

Korrupció elleni szappan politikusoknak - videó

Na persze csak a Lehet más a politika elnevezésű pártkezdemény utcai bemutatóján, amelyek azt kívánták demonstrálni, hogy egy képzeletbeli parlamenti képviselő bizony nem menne át a korrupció vizsgálaton, de egy képzeletbeli szappan megtisztítja gátlástalanságától. Videó az LMP utcaszínházáról.

hvg.hu Videók

A bűn, a nyomor és a közöny randevúja a Nyugatinál - videó

Advent idején, a szeretet nagy ünnepéhez közeledve, mint rendesen, kitesz magáért fővárosunk. Egyik legforgalmasabb terének aluljárója most sem a kozmetikázott arcát mutatja: szegénység, közöny, normaszegés egy helyen. Társadalmi mélyfúrásra a Nyugati pályaudvarnál mindig van lehetőség. Operatőrünk is ezt tette.

hvg.hu Kult

Nem olcsó játék...

"Antik és kortárs - minden, ami művészet egy időben és egy helyen" - ezzel a címmel fogadta csütörtöktől vasárnapig a látogatókat a 15. Budapest Art Fair. A Műcsarnokban idén ötven neves galéria állított ki: 25 kortárs művekkel, a másik 25 pedig régi képekkel, tárgyakkal, antikvitásokkal várta a közönséget. Nullákban idén sem volt hiány, videósunk a helyszínen járt.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

Szlovákmagyar kétjóbarát?

Pozsonyban vagy ötven magyar, szlovák és szlovákiai magyar értelmiségi gyűlt össze pénteken este. Olyan események láncolatáról, történések akár kampánnyá is formálható sorozatáról beszélgettek, amelyek mind arról szólnának: emberek, legyünk már normálisak! Így, együtt, és külön. Mire jutottak? Beszámoló a szlovák fővárosból.