szerző:
hvg.hu

Magyar film évtizedek óta nem kapott olyan komoly elismerést, főleg nem Hollywoodban, mint amit most a Saul fia. A díjat a magyar győzelemnek különösen örülő Helen Mirren adta át a filmet rendező Nemes Jeles Lászlónak.

"A holokauszt hosszú ideig absztrakció volt, számomra azonban inkább egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot" – mondta köszönőbeszédében Nemes Jeles László. A gáláról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Itt egy másik verzió a nagy pillanatról:

Ebben a videóban pedig már a színfalak mögött készítettek interjút Röhrig Gézával, a film főszereplőjével és a rendezővel. Röhrig itt azt fejti ki, mekkora hatással volt rá az első Rocky-film, és hogy mennyire örül, hogy ezt személyesen is elmondhatta Sylvester Stallonénak, aki szintén Golden Globe-ot nyert az idei gálán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!