szerző:
hvg.hu

Meglepő indoklással vont vissza minden vádat a színésznő, most már azt írta: szó sincs zaklatásról.

Minden vádat visszavont a kaposvári Csiky Gergely Színház fiatal színésznője, egy nappal azután, hogy kitört a botrány. Érsek-Obádovics Mercédesz pénteken egy, az „igazgató úrnak” címzett Facebook-posztban még azt írta: az őt zaklató színházi vezető lehetetlenné tette helyzetét, miután „nem kívánt alkalmi kapcsolatba lépni vele”, illetve miután kifogásolta, hogy szerinte a szerződését is megszegték.

„Így esélyem sem lett volna, hogy új intézményben kapjak a következő évben munkát, így ellehetetlenítésért és szóbeli és írásbeli megegyezés megszegéséért is feljelenthetnélek” – fogalmazott az eredeti posztban. A nagyon heves írásban az „igazgatót” „pártok hatalmának játékszerének” nevezte, akinek „a szakmában soha nem volt helye”.

Nem sokkal az után, hogy megjelent a cikkünk a bejegyzésről, a poszt lekerült a Facebookról, legalábbis nyilvánosan nem volt elérthető. Ma este pedig újabb fordulatot vett az ügy: a színésznő azt írta, az egész bejegyzés csak fiktív, egy novelláskötet részlete.

„Tegnapi szexuális zaklatás és más szerződésszegéseket tartalmazó posztom egy általam készülőben lévő novellás kötet pici részlete volt, amely bár létező társadalmi problémákat boncolgat, de teljes mértékben fiktív történeteken keresztül. Ez a novella részlet is fiktív. Bármely létező személlyel való azonosítás téves. Ezúton elnézést kérek mindazoktól, akiket ez érintett” – írta most Érsek-Obádovics.

A hvg.hu még az eredeti, most novellának minősített poszt nyilvánosságra kerülése után beszélt Fülöp Péterrel, a Csiky Gergely Színház megbízott ügyvezető igazgatójával is. Ő tagadta, hogy a bejegyzést egyetlen állítása is valós volna. Elmondta, hogy Érsek-Obádovics Mercédesz egyedi szerződéssel, vagyis konkrét darabokra szerződtetve valóban játszott a Csiky Gergely Színházban. Ezek a színdarabok azonban már lefutottak, illetve nem kerülnek színpadra.

 A színésznő által felsorolt több részletre rákérdeztünk, de Fülöp nem kívánta ezeket kommentálni, csak annyit mondott, hogy Érsek-Obádovics ellen jogi lépéseket fog tenni. Szerinte ez az ügy is egy karaktergyilkosság része, ugyanis kapcsolódik az őt korábban támadó, elbocsátott színészek ügyéhez.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!