A csaknem három évtizedes pályafutását lezáró küldetésére induló Discovery űrsikló hattagú személyzetet, valamint tároló modult, tudományos kutatóeszközöket és pótalkatrészeket szállít a Nemzetközi Űrállomásra. A Discovery utolsó, 39. missziója 11 napig tart majd.

A Discovery feladata, hogy eljuttassa a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra az első emberszerű robotot, a Robonaut 2-t és a Leonardo sokfunkciós modult, amely több tonna áru - élelmiszer, különféle felszerelések, sőt hulladék - tárolására szolgál. (Archív kép)
©
A Robonaut 2 az ISS Nemzetközi Űrállomáson segíti majd az űrhajósok munkáját, segítségével ugyanis az egyszerűbb javításokhoz nem lesz szükség a kockázatos űrsétákra.
©
©
Az utolsó útjára induló Discovery amerikai űrrepülőgép személyzete, Steve Lindsey parancsnok, Eric Boe pilóta, Alvin Drew, Steve Bowen, Michael Barratt és Nicole Stott a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontban utoljára a kamerák elé állnak 2011. február 24-én, kevéssel felszállásuk előtt.
©
Hatalmas füstfelhőt bocsát ki, amint elemelkedik a Discovery amerikai űrrepülőgép a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont kilövőállásáról.
©
Fotóriporterek az eseményen.
©
A NASA vezetősége kiséri szemmel az utolsó kilövést.
©
A Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont rakétaparkja fölött az utolsó útjára induló Discovery amerikai űrrepülőgép fehér füstcsíkot húz az égen, amint sikeres startját követően az égbe emelkedik.
©
A Discovery Egyiptom fölött (Archív kép a Discovery korábbi küldetéseiből).
©
Rick Sturckrow parancsnok a Discovery fedélzetén (Archív kép a Discovery korábbi küldetéseiből).
©
Űrséta (Archív kép a Discovery korábbi küldetéseiből).
©
(Archív kép a Discovery korábbi küldetéseiből)
©
(Archív kép a Discovery korábbi küldetéseiből)
©
(Archív kép a Discovery korábbi küldetéseiből)
©
Nagyítás

World Press Photo: magyar nyertes és holttestek – Nagyítás-fotógaléria

Haiti, katasztrófák és a mexikói drogháború uralták a világ legrangosabb fotópályázatát, a World Press Photót, így nem egy megrázó esemény és közel harminc holttest található a díjazott képeken. A Szabadság hídról lángolva leugró öngyilkosról készített fotójával Lakatos Péter első helyezést ért el a hírfotó kategóriában.

Nagyítás

Nézze meg az év legjobb sajtófotóit! – Nagyítás-fotógaléria

A Magyar Sajtófotó pályázatára beküldött 8548 fotó közül válogatta ki a nemzetközi zsűri a legjobb képeket. Ahogy várható volt, erősen rányomták a bélyegüket a súlyos hazai katasztrófák a képfelhozatalra: a nagydíjat Huszti István kapta a vörösiszap-katasztrófa során készített képéért, munkatársunkat, Stiller Ákost a legjobb 30 év alatti fotóriporternek választották meg. Nagyítás-fotógalériánk a XXIX. Magyar Sajtófotó pályázat nyertes képeiből.

Nagyítás

Elkezdődött a Nyúl éve - Nagyítás-fotógaléria

A világ népességének negyede számára február eleje az év legnagyobb ünnepét tartogatja. Az első újholddal indul a kínai újév, melyet világszerte egyszerre ünnepelnek kínai közösségek. Idén február harmadikára esett a tavaszünnep napja, mely a Nyúl évét köszönti. Nagyítás-fotógalériánk a kínai holdújévről.

Nagyítás

Magyarok báloztak Brüsszelben – Nagyítás-fotógaléria

A "Tánclépésekkel Európában" nevet viselő jótékonysági rendezvény 2011-ben megkapta az Európai Unió Tanácsának hivatalos magyar elnökségi programja címét. A bál céljai voltak: bemutatni a magyar kultúrát, ételeket, zenét és táncot, valamint népszerűsíteni Magyarországot. Fotóriporterünk a helyszínen járt.