Óriási tömeg, tumultus az Operaház előtt - percről percre

2012. január 02., hétfő, 18:00 • Utolsó frissítés: 2012. január 03., kedd, 12:38
Szerző: hvg.hu
Galéria nézet

Címkék: MSZPLMPOperaházalaptörvényjanuár 2-i tüntetésOperaház tüntetésoperaházi ünnepségDemokratikus Koalíció (DK)

Civil szervezetek és ellenzéki pártok szerveztek demonstrációt a budapesti Operaház elé hétfő estére, miközben az épületben a kormány az új alaptörvény életbelépését ünnepelte. A hvg.hu percről percre tudósított az eseményekről.

Hétfőn ünnepi gálaestet rendeztek az új alaptörvény életbelépésének alkalmából. A 20 órakor kezdődött rendezvényre állami vezetőket, közéleti szereplőket, valamint operarajongókat hívtak meg, az esemény 13 millió forintos költségét az állam biztosította.

A gálaesttel egy időben civil demonstrációt hirdettek, amelyhez a pártok közül csatlakozott az MSZP, a Demokratius Koalíció, az LMP, a Negyedik Köztársaság és a JESZ. Szélsőjobboldali csoportok vonulást is terveztek hétfő estére: demonstrációjukat fél órával a tüntetés előtt kezdték, és terveztek egy 200 méteres vonulást is. A rendőrség nagy erőkkel biztosította a helyszínt; azt ígérték, rend lesz, a tüntetést azonban némi lökdösődés zavarta meg. A szervezők szerint az ellenzéki tüntetésen mintegy százezren vettek részt.

A demonstráció hivatalos programja este 8 óra körül véget ért, tüntetők egy-két ezres csoportja azonban a helyszínen maradt, az Operaház előtt jelszavakat skandálva várták meg, amíg a gála résztvevői a hátsó bejáratokon távoztak.

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK:


Óriási tömeg, tumultus az Operaház előtt - percről percre
  Másolat Önnek

Fotó: Ásót ragadott Kate Middleton

2014. április 17., csütörtök, 11:03
Még több kép »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X