szerző:
hvg.hu

Magabiztosságot és szorgalmat is plántálna úszóiba az új, Hosszú Katinka nevéhez fűződő úszóklub. Az Iron Aquatics logójában visszaköszönnek a Hosszú Katinka-féle Ironlady imázs elemei.

Mint arról beszámoltunk, Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszó kedden nagy bejelentést tett arról, hogy megalapítja saját úszóklubját, az Iron Aquaticsot.

A klub az alábbi logóval fut majd:

©

Céljuk, hogy kialakítsanak egy világszínvonalú úszóprogramot, ami fokozza az úszók teljesítményét és civil helytállásukat. Fontos tulajdonságokat is igyekeznek majd a hozzájuk csatlakozó sportolókba plántálni: kitartást, céltudatosságot, magabiztosságot, szorgalmat.

Mint mondta, edzőjével és férjével, Shane Tusuppal sikerült olyan felkészülési tervet kialakítani, ami őt világelsővé tette. Ugyanezekre az elvekre épül majd az Iron Aquatics programja is.

Találtak ehhez egy úszóedzőt is, Darren Wardot, aki 15 éves gyakorlattal rendelkezik az úszásoktatásban és az élsportban, valamit vannak tapasztalatai az utánpótlás-nevelésről is. Leendő edzőiket Hosszú Katinkáék folyamatosan tovább akarják képezni a saját felkészülési alapelveiknek megfelelően.

Maga Hosszú segít majd az úszótechnikák javításán a vízben, a parton pedig a sporttal járó nehézségek áthidalásában. "Az úszóink rendelkezésére állok majd, és amiben tudok, segíteni fogok!" – zárta mondandóját.