szerző:
hvg.hu

A logókészítés nem egyszerű feladat, kivéve, ha meglátogatjuk az alábbi weboldalt.

Amikor egy céget alapítunk, vagy csak meglévő cégünknek szeretnénk új arculatot adni, kikerülhetetlen feladat a logó elkészítése. Minthogy a továbbiakban ez a kis grafika lesz vállalkozásunk egyfajta arca, érdemes a feladatot szakemberre bízni. Azoknak azonban, akik úgy gondolják, beléjük is szorult kellő kreativitás, mutatunk egy weboldalt, amely teret enged a fantáziának, emellett azonban minden eszközt megad ahhoz, hogy szép és egyedi logót készítsünk.

Lépjünk fel a Logo Garden weboldalra, majd kattintsunk a Make my FREE logo lehetőségre. A következő lépésben válasszunk iparágat (30 lehetőség áll a rendelkezésünkre), majd a logók (szimbólumok) megjelenítése következik – nagyjából 10 ezer szimbólum közül válogathatunk. Valamennyi jel alatt látható, hogy – amennyiben rákattintunk – még hány hasonló lehetőséggel találkozunk.

Most következhet a logókészítés legizgalmasabb része, a szimbólum és a szöveges rész egymáshoz illesztése. Játszhatunk a betűtípusokkal, a színekkel, meghajlíthatjuk a szöveget – tucatnyi lehetőséggel élhetünk, és tulajdonképpen csak a fantáziánk szab határt annak, milyen lesz a végeredmény.

Ha végül elégedettek vagyunk a logónkkal, kattintsunk a Save Now gombra. Egy rövid regisztrációt követően a Save & Continue gombra kell klikkelnünk, és itt egy új lehetőség kerül elő: névjegykártyát készíthetünk az új logóval. Persze ez nem kötelező, és ha ezt mellőznénk, egyszerűen kattintsunk a Free Logo feliratra.

Most egy újabb oldalra jutunk, ahol felül már láthatjuk is a logónkat, sőt kicsit lejjebb azt is megnézhetjük, hogyan nézne ki egy póló vagy egy okostelefontok ezzel a logóval, és persze akár meg is rendelhetjük. Most még lehetőségünk van visszamenni a szerkesztőablakba, de az ingyenes változatban ez csupán egyszer tehető meg. 20 dollárét viszont miénk a bónusz pakk, ettől kezdve bármennyiszer javíthatunk logónkon, illetve nagyfelbontású változatban is letölthetjük azt, míg az ingyenes verzióban csak kis felbontásban kapjuk meg a logót, jpg képként.