szerző:
hvg.hu

Jövő tavasszal nem mutat be új csúcskategóriás telefont a Sony, egy év múlva ilyenkorra viszont sokmindent újragondolnak majd stratégiájukban.

Az utóbbi időben a Sony félévente mutatott be új zászlóshajó telefont, az idén szeptemberi Xperia Z3 után azonban egy kis szünet következik. A helyzet jelenlegi állása szerint a jövő tavasszal esedékes Mobile World Congress kiállításon nem érkezik majd új Sony csúcstelefon – árulta el a hvg.hu-nak Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi igazgatója. A vezető szerint ilyen készülék jövő ősszel várható.

A hvg.hu kérdésére, miszerint a legújabb piaci átrendeződés hogyan befolyásolják a vállalat stratégiáját, Rab Sándor azt mondta: éppen a stratégia újragondolása van a tavaszi frissítési ciklus kihagyása mögött. A kereskedelmi igazgató úgy fogalmazott: a tömegtermékekre mindig szükség lesz, de véleménye szerint az eddigieknél fokozottabb hangsúlyt kell fektetniük a prémium kategóriára.

©

A Sony Xperia termékek marketingjéért felelős nemzetközi vezető, Calum MacDougall a TrustedReviews-nak az Xperia Z3 és Z3 Compact idén szeptemberi bemutatója után azt mondta: a Z kategória féléves frissítési ciklusa hosszabb távon nem fenntartható.

A két nyilatkozatot együtt értelmezve úgy tűnik, a Sony nem csak 2015 tavaszát hagyhatja ki, hanem ezután mindig évente egyszer, ősszel ad majd ki új csúcstelefont. Ez egyébként az androidos szegmenst vezető Samsung stratégiájának fényében kifejezetten logikusnak tűnik: a dél-koreai vállalat tavasszal frissíti Galaxy S szériáját, a Sony pedig így arra rálicitálva tud – a karácsonyi szezon előtt – versenybe szállni a Samsunggal.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!