szerző:
hvg.hu

Az átlagosnál olcsóbb taxiszolgáltatásként ismert Uber a személyszállítás új szintjére lépne – erről árulkodik egy új szabadalma.

Úgy tűnik, hogy az Uber már nem csak olcsó személyszállító szolgáltatásként szeretne érvényesülni a világ számos pontján, köztük Budapesten, hanem utazási irodaként is. A cég ugyanis szabadalmat adott be egy olyan rendszerről, amely szerint az utazásra készülők dolgát könnyítenék meg.

©

A fent látható űrlap az egész alapja, amellyel megadhatjuk, hogy mikor és hova utaznánk, illetve mikor jönnénk haza. Ha ez megvan, a rendszer ajánlatokat adna arra, hogy hol foglaljunk repülőjegyet, megadhatnánk azt is, hogy ablak mellé kérjük a jegyet vagy sem, foglalhatnánk szállást, és természetesen a repülőtérről a szállodába, majd onnan bármely programra kérhetünk előre egy-egy Uber taxit.

A szolgáltatás neve Uber Travel, de az amerikai szabadalmi hivatal adattárából kiszúrt újdonságot a cég egyelőre nem kommentálta.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!