szerző:
hvg.hu

Valami autós technológián dolgozhatnak a legnagyobb közösségi oldal fejlesztői.

Az apple.car után a facebook.car és a facebook.auto webcím is elkelt, ez utóbbi is a névadó vállalat birtokába került. Míg az Apple által lefoglalt domain(ek) esetében – a korábbi pletykák fényében – valószínű a valódi autós motiváció, a Facebook esetében lehetséges, hogy csak elővigyazotássági vásárlásról van szó: egyszerűen nem szerették volna, ha más veszi meg a webcímet. Ugyanakkor az is elég valószínűnek tűnik, hogy a Zuckerbergék készülnek valamilyen Facebook-integrációval az önvezető autók korszakára, amikor elvileg út közben is kényelmesen facebookozhatunk majd.

A Mashable azt írja: .car domainvégződésű címekre nem minden vonatkozó nagyvállalat csapott még le, az Amazon, a HP, az IBM, a Microsoft, a Samsung, a Sony, sőt még a Tesla sem vette meg a domaint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!