szerző:
hvg.hu

A Microsoft nem támogatja tovább a korábbi Explorer-böngészőket. Aki ilyeneke használ – azaz minden 20. magyar internetező –, az mostantól veszélyesen él.

Még december elején jelezte a redmondi cég, hogy január közepétől csak az Internet Explorer 11-es verziójához ad ki frissítéseket. A Microsoft most beváltotta ígéretét, január 12-én elengedte a böngésző 8, 9 és 10-es verziójának kezét. A 11-es használata továbbra is biztonságos, de csak akkor, ha azt Windows 7, 8 vagy 10 operációs rendszer alatt fut.

©

A Microsoft mostani bejelentésével arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy a technológiai támogatás és a biztonsági frissítések hiányában az IE védtelen lesz a vírusok és egyéb olyan rosszindulatú szoftverekkel szemben, amik például a felhasználó személyes adataira pályáznak.

Bár az emberek nagy része általában negatívan beszél a Microsoft böngészőjéről, a NetMarketShare felmérése szerint felmérése szerint minden ötödik internetezőt érint a dolog, 2015 decemberében ők még mindig a fenti három verzió egyikét használják. A Gemius adatai szerint itthon durván minden 20. netezőt érint a leállás.

Bár a Microsoft ezzel a lépéssel még inkább a Windows 10-ben debütált új böngészője felé szeretné terelni a felhasználókat, az Edge piaci eredményei egyre siralmasabbak. Pedig bizonyos szempontból jobb is lehet, mint a piacot uraló Chrome, csak sajnos még nagyon félkész.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!