szerző:
hvg.hu

Három évvel ezelőtti megjelenése óta nem csökken a Raspberry Pi nevű szuperolcsó számítógép népszerűsége. Nem véletlen, hogy a mögötte álló alapítvány folyamatosan fejleszti.

Úgy tűnik, a Raspberry Pi Trading Ltd (más néven a Raspberry Pi alapítvány) számára valamiért kedves a február hónap. Első nyomtatott áramköri számítógépét 2012 februárjában jelentette be, és pontosan egy évvel ezelőtt, 2015 februárjában debütált a Raspberry Pi 2.

Most is február van, és nem maradtunk újabb Raspberry Pi nélkül: az FCC oldalára újabb dokumentáció került fel, ezúttal már a Raspberry Pi 3 Model B-ről. Ez is egy nyomtatott áramkör (processzorral, memóriával, portokkal), beépített wifivel (2,4 GHz-), Bluetooth LE (Low Energy) támogatással, ami igencsak jól hangzik.

©

A fenti fotó a Raspberry Pi 3 Model B-t mutatja, és az is látható, hogy a dizájn és a komponensek nagyon hasonlítanak az előző modellre. A Raspberry számítógép használatához természetesen billentyűzetre, háttértárra (microSD kártya), monitorra és egérre is szükség van. ARM processzorokat támogató operációs rendszer telepíthető rá.

Ha értesülni szeretn a számítógép megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!