szerző:
hvg.hu

Vállalatok számára bocsátotta ki a Samsung a világ legnagyobb kapacitású SSD-jét.

Tavaly augusztus óta már tudni lehetett a létezéséről, azonban a Samsung hivatalosan csak most bocsátotta ki a világ legnagyobb, 15,36 TB kapacitású szilárdtest meghajtóját (SSD-jét). A PM1633a-t vállalati tárolórendszerekbe ajánlják.

A 12 Gb/s SAS (Serial Attached SCSI) interfészen alapuló újdonság 2,5”-es kivitelben érkezik, és kétszer annyi tehető belőle egy hagyományos 19”-es 2U rackbe, mint a 3,5”-es meghajtókból. Az SSD a véletlenszerű olvasásnál és írásnál 200 ezer, illetve 32 ezer IOPS-t ért el, míg a szekvenciális olvasási és írási sebessége 1200 MB/s.

©

A véletlenszerű olvasási sebesség körülbelül ezerszeresen múlja felül a SAS-típusú merevlemezekét, a szekvenciális sebesség pedig legalább a kétszerese a tipikus SATA SSD-kének.

Ami a meghajtó megbízhatóságát illeti: 15,36 TB adat írható minden egyes nap a lemezre a meghibásodás kockázata nélkül (1 DWPD).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!