szerző:
Papós Tamás

Mostantól bárkinek hasznos orvosi alkalmazás a magyar fejlesztésű Laborom, ugyanis a papíron kapott leleteket feltölthetjük, rendszerezhetjük és számítógépen is elérhetjük őket.

Eddig elsősorban krónikus betegeknek, magas vérnyomással és cukorbetegséggel élőknek volt ajánlott beszerezni az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Laborom alkalmazást, amely segít rendszerezni a napi méréseket és a gyógyszerek használatát. Az appról már részletesen mi is írtunk, de most újabb fontos hírünk van a magyar szolgáltatással kapcsolatban: bárki számára hasznos lett, hiszen az orvosi leleteket is fel lehet vele tölteni, rendszerezni. Sőt, számítógépen is elérhetők ezen az oldalon.

Ehhez viszont először az alkalmazást kell letölteni és regisztrálni. Az appon belül a jobb felső sarokban van egy "+" jel, arra kattintva tölthető fel újabb adat. Az eddig megszokott lehetőségek alatt van egy új, "Visits" menüpont is. Ezt választva már fel is írhatjuk a lelet típusát, dátumát – ez lehet jövőbeli dátum is, ha emlékeztetőt akarunk beállítani egy vizithez – és jegyzetet is írhatunk hozzá. Illetve alatta a nyíl ikont megérintve készíthetünk vagy feltölthetünk fotót az orvosi leletünkről.

©

Utóbbi esetben mi azt javasoljuk, hogy inkább töltsenek fel előre beszkennelt leleteteket. A szkenneléshez is van mobilos segítség: Androidra a ScanWritr, míg iPhone-ra és iPadre a Scanbot a legjobb ingyenes alkalmazás - utóbbiról még fizetősként írtunk, de azóta ingyenes lett.

A szolgáltatás fejlesztése itt nem áll meg. A rövid távú tervek között szerepel egy olyan online platform kialakítása magánklinikák részére, ahol az intézmények figyelni tudják ügyfeleik alkalmazásba felvitt egészségügyi adatait. Ezzel az orvosok úgy fogadhatják a pácienst, hogy már fel vannak készülve a vizitre a teljes kórtörténettel, így rengeteg időt spórolnak, illetve pontosabb képet kapnak a páciens előéletéről. A Laborom továbbá képes lesz fogadni időpontkéréseket, valamint egy vizsgálat után a páciensek az alkalmazásban azonnal megkapják a leleteik, zárójelentéseik digitális változatát.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!