szerző:
hvg.hu

Helyreállt a világ rendje, nem csak börtönbe nem kell vonulnia a T-Systems és a BKK által összehozott, meglehetősen gyengére sikerült e-jegyrendszert kijátszó fiatalnak, de még a “befektetését” is visszakapta.

Egy szűkszavú, de azért informatív bejegyzés jelent meg hétfő reggel azon a Facebook-oldalon, melyet a BKK-botrány idején indult, és azóta az érintett hackernek tulajdonítanak.

Emlékezetes: a 18 éves fiú a T-Systems által harmatgyengére fejlesztett BKK-s e-jegyrendszer egyik hibáját kihasználva 50 forintért vásárolt magának jegyet a közlekedési vállalat webes felületén. Ezután a T-Systems feljelentette őt, a rendőrség pedig egy kiemelt ügynek járó odafigyeléssel kezelte az ügyet.

Miután a BKK és a T-Systems rossznak tűnő döntések sorozatával igazi botránnyá eszkalálta az alapproblémát, rengetegen álltak ki amellett: nem követett el bűncselekményt a fiatal hacker. Három héttel később a hivatalos álláspont is megváltozott, azóta már nem gyanúsítják bűncselekménnyel. És most "tesztvásárlásának" árát is visszakapta, az nem derül ki a bejegyzéséből, hogy milyen formában és melyik vállalattól.

Ennek kapcsán érdemes felidézni a botrány kapcsán született mémeket, nagyon találó képek születtek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!