szerző:
hvg.hu

Az alábbi alkalmazást ingyenes Slack-alternatívaként is emlegetik, mindenesetre sokféle lehetőséget kínál a munkahelyi együttműködéshez.

Chatelés, videohívás, telefonálás, fájlmegosztás mind-mind szerepel az ingyenes Zoho Cliq kínálatában. Akárcsak a Slacknél (amiről korábban itt írtunk), itt is különböző csatornákat lehet létesíteni a csapattagoknak a megbeszélések és döntések virtuális helyszíneként. A csatornákat publikussá és priváttá is lehet tenni, és természetesen tetszés szerint lehet meghívni tagokat a csatlakozáshoz.

©

Az egyes csatornákon belül lehet szöveges üzeneteket küldeni, fájlokat (dokumentumokat, diagramokat, képeket) megosztani, emojikat lehet használni, sőt a Prime Time funkciónak köszönhetően streamelni is lehet a webkamera segítségével, és videochatelést lehet folytatni a csatornán lévő tagokkal. Lehetőség van arra is, hogy kétszemélyes csatornákat hozzunk létre. ha csak egyetlen baráttal, kollegával szeretnénk felvenni a kapcsolatot. Még az is megoldható, hogy harmadik fél appjait integráljuk a Zoho Cliqbe. A szolgáltatásnak (pontosabban annak ingyenes változatának) azért vannak korlátai: 100 résztvevő csatornánként, 100 GB-nyi fájl tárolása és 10 aktív, harmadik féltől származó app integrálása.

A Zoho Cliq használatához regisztrálni kell az oldalra (e-mail-cím és jelszó megadása). A szolgáltatás iOS-es és androidos telefonokra is elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!