szerző:
hvg.hu

Bejelentettek egy körömnyi viselhető eszközt, amelyhez nincs szükség akkumulátorra, igaz, csak két hétig használható.

A neves kozmetikai cég, a L’Oréal a CES 218-on mutatta be a világ első viselhető eszközét, amelyhez nincsen szükség akkumulátorra. Egy körömre erősíthető kis eszközről van szó, amelyik állandóan tájékoztatja viselőjét az UV-sugárzás erősségéről, és figyelmeztetést ad, ha már sok a jóból.

A L’Oréal UV Sense okostelefonokkal (iPhone-okkal, androidos készülékekkel) párosítható, és egy ezeken futó appon látható az aktuális jelentés. Hangos figyelmeztetés is érkezik, ha az eszköz viselője túl sokat tartózkodna a napon. A L’Oréalnál remélik, hogy a figyelmeztetés hatására sokan fogják használni a cég fényvédőit.

©

Az UV Sense annak köszönhetően tudott egészen apró (2 mm vastag és 9 mm széles) lenni, hogy nem kell hozzá akkumulátor. Csodák persze nincsenek, ez az eszköz sem örökéletű, körülbelül két hét után fogy ki a szuszból, szóval érdemes több példányt is bevásárolni belőle. Idén nyáron tervezik a viselhető amerikai premierjét, 2019-re pedig a globális értékesítést. Az árról egyelőre nem tudni, de a kéthetes működési idő miatt feltehetően nem lesz túl magas.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!