szerző:
hvg.hu

A Little Things nevű oldal forgalma mintegy 75 százalékkal esett vissza a Facebook miatt, így végleg be kellett zárni.

A Facebook üzenőfalas algoritmusának változásának hála sokkal több tartalom jelenik meg az ismerősöktől, barátoktól és családtagoktól, a különböző oldalaktól pedig kevesebb. Ennek hatását már megmutattuk: a tartalomszolgáltatók, például híroldalak esetében zuhan a Facebookról érkező forgalom.

Most megjött a hír az első olyan oldalról is, amelynél végzetes sebet ejtett a Facebook variálása: a Business Insider jelentette, hogy üzemeltetői bezárták a Little Thingst nevű, 12 millió követővel rendelkező oldalt, miután csődbe ment a mögötte álló cég. Az életmóddal kapcsolatos bejegyzéseket és videókat közzétévő  oldalnak az adatok alapján 75 százalékkal esett vissza a forgalma, ezzel együtt pedig jelentős mértékben csökkentek a bevételei is, így nem tudták volna tovább fizetni a mintegy 100 alkalmazottat.

©

Az oldalt működtető céget megpróbálták ugyan eladni, de ez nem sikerült, így végül kénytelenek voltak bezárni.

Kérdés, hogy egy ilyen éles példát látva miként reagál majd Mark Zuckerberg. A 12 milliós Facebook-oldalak "elvesztése" ugyanis előbb-utóbb komoly érvágást jelentenek majd a közösségi oldal számára, arról nem is beszélve, hogy a hirdetők miként reagálnak majd egy olyan helyzetre, amikor ők maguk sem tudják majd elérni a közönségüket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!