RSS Google Plus

Tóta W.: Aztán jött a csősz

2012. május 16., szerda, 08:24 • Utolsó frissítés: 2012. május 16., szerda, 08:42
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A rablóvár felépült, állnak a bástyák, nem kell félni az uraknak a parasztoktól. Ugyan ki merné kivizsgálni Simicska Lajost? Számvevőszék? Ügyészség? Bíróság? Hiszen ezek már a várnéphez tartoznak. Marad néhány kellemetlen hang, sajtó és ellenzék, de azok úgyse tudnak bizonyítani semmit, oda lehet vágni nekik, hogy tegyenek feljelentést, ha nem tetszik valami. A nyáj úgyis elhiszi, hogy nem lopunk, a klientúra ezzel szemben boldog, hogy de. És még mindig elég nagy a nyáj, valamint ígéretesen hízik a baráti vállalkozók rétege.

 

Az igazi, térdcsapkodós humor, hogy ezeket az állami kegyből kitömött vazallusokat nevezik büszkén izmosodó középosztálynak. Mert hogy a haverokon kívül másnak nem nő itt fű, azt nyilvánvalóvá tették minden ágazatban. Miénk e föld, erdő-mező, kalásza, virága nékünk terem.

Ne csak a hanyatló Nyugatra figyeljünk, hanem vegyük észre az érzékletes példát itt a szomszédban. Transznisztriáról, a Dnyeszterentúli Köztársaságról ritkán hallunk, pedig a közeli Moldova szakadár autonóm területe, és természetesen Oroszország előretolt katonai támaszpontja, mert az ilyen hótt szuverén szakadárkodás ezzel jár.

Transznisztria erősen autoriter országocska, egészen 2011-ig húsz éven át irányította Igor Szmirnov elnök, aki szívesen élt a szovjet szimbolikával, ő maga például Leninre próbált hasonlítani, amennyire a borbélyától telt. Mindez látványos, ámde lényegtelen. A játék nem erre ment ki.

Ebben az apró kis hercegségben létezik egy cégbirodalom, amely mindent szolgáltat. A transznisztriai polgárok a Seriff benzinkúton tankolnak, aztán bevásárolnak a Seriff szupermarketben, és a Seriff kiadó újságjából és tévéjéből tájékozódnak. Természetesen van a Seriffnek építési vállalkozása, szesz- és kenyérgyárai meg telekomcége, és hihetetlennek tűnik, de focicsapata és még futballakadémiája is. Ilyen sokoldalúak. Csak azt nem tudom, hogy vajon kecskét tenyésztenek-e. És akkor háromra találjuk ki együtt, ki a Seriff főtulajdonosa: hát persze, hogy Igor Szmirnov.

Ez esetleg egészen meghittnek tűnhet, ezért jegyezzük fel a projekt hátulütőit: Transznisztria pénzét sehol a világon nem fogadják el, repülőtér nincs, hanem iránytaxikkal kell odabumlizni egy kelet-moldovai iparvárosból, előkészítve a határon fizetendő baksist. Nem vénnek való vidék, ha nincs az ember a Seriff igazgatótanácsában.

Vadászkalandok Magyarországon

Most, hogy beleszagoltunk a rettentő büdös keleti szélbe, örvendjünk annak, hogy a magyar rablóvár akkor sem sérthetetlen, ha mi magunk erőtlenek vagyunk a leküzdéséhez. A mi seriffünknek van felettese.

Hogyan lehet ezeket fegyelmezni? Nyilván egész kutatóintézetek rágódnak ezen a problémán, és ha rendesen végzik a munkájukat, hamar észrevehetik, hogy a korrupcióba, abba itt gyönyörűen bele lehet bukni. És azt is, hogy itt ma nem nokiásdobozok meg néhány milliós végkielégítések forognak, hanem fél megyék. A megfelelő helyismerettel hamar összeáll a stratégia.

A magyarok kezéből kiverte az eszközöket a kormányuk. Sem a sajtónak, sem az ellenzéknek nincs lehetősége és kapacitása igazolni a Simicska-bozon létét. Ehhez a nyugati civilizáció nagy teljesítményű neutronágyúja kell.

Azzal viszont gyerekjáték. Információgyűjtés, rendszerezés, majd az egyértelmű bizonyítékok közzététele. Aztán fusson, ki merre lát.

Ennek a tavasznak lehet első fecskéje az Európai Bizottság Csalás Elleni Hivatalának látogatása a Közgépnél és kapcsolt csápjainál. Ettől a szennyeződéstől csak nemzetközi összefogással lehet megtisztítani a Kárpát-medencét. Úgy látszik, eddig sikerült elterelni a figyelmüket az elvi vitákkal, és most kaptak észbe: nem a pöffeszkedés a lényeg, hanem hogy ezek közben zsebre tesznek egy országot. És ezt kell megakadályozni ahhoz, hogy ez az ország valaha megszabadulhasson tőlük.

Ritkán örülhetünk külföldi hatóságok műveleteinek, de ha ennek az az eredménye, hogy lebuknak Magyarország legnagyobb tolvajai, az egyértelműen a közjót szolgálja. Kutassanak csak kedvükre, és ahogy a Fidesz-frakció is kéri: segítsük az elszámoltatást, és jelentsük, ha fosztogatást észlelünk. Majd legközelebb jobban igyekszünk, hogy magunk is meg tudjuk előzni az ilyen gyalázatot. Addig viszont megérdemli a Pulitzert a CIA és a Bundesnachrichtendienst, ha ők szabadítanak meg a gonosztól.

79 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. április 17., 18:11 elutazas

Régen volt, igaz se volt... refrén az "István a király" rock opera egyik dalából: "... jaj de unom a politikát"! Azért egy gondolat, illetve kérdés, amire senki sem tér ki: ki a franc nyomott 2/3-ot ennek a formációnak? Addig ameddig messiás várás megy Magyarországon alulról építkezés helyett, bizony bele lehet pottyanni a mostani helyzetbe. A felelösséget azonban nem szabad csak az éppen uralkodó "elit"-re kenni. Tessék végre felfogni, hogy noha természetesen minden kormányt komoly felelösség terheli, de magát a választópolgárt még nagyobb. Mindenkit egyenként! Hülyeség? Sajnos nem, ez így van. Ma Magyarországon ez a helyzet, s egészen biztosan nem az EU, hanem a magyar választópolgár fog ezen változtatni... majd. Nem tudom mikor, az egy másik dimenzió.

2013. április 17., 17:32 Mist

Keményen, karcosan fogalmaz Tóta, de sajnos igaza van.
Ahogy nagytudású Popper Péter mondta 2005-ben pávatáncosról és csapatáról: ezek gengszterek.
Így igaz, nem ismernek el semmilyen törvényt, gyakran még a magukét sem.
Megtévesztenek, átvernek, trükköznek, csalnak, lopnak, hazudnak, "oszt jónapot".
Ez nem európai stílus, de talán még csak nem is keleti.
Ide kívánkozik Sárkozi Tamás professzor találó jellemzése ov-ről: egy politikus és egy balkáni lótolvaj keveréke.
Magyarországnak nagyobb kárt még ember nem okozott, mint ov.

2012. május 25., 14:03 mizu12

Szerintem ez tökéletes, pont így működik, Mucsi hihetetlenül jól hozza a pofát:

Power Politizator.

https://www.youtube.com/watch?v=zfEokWiLoWE

2012. május 23., 20:53 Vaki Vaki...

folyt...

vagy amit az új adókról összehoztatok.
Szánalmas!

A szétterített, mindenkire terhelt, kis adók valóban jók, engem nem is az új adók összege háborít fel.
Kibírom (hála istennek ez még nem vág földhöz... másik oldalról évek óta felélem a megtakarításaimat, nem pedig gyarapodok).

De a hablatyotokkal ellentétben a kérdés nem az hogy ezek jó vagy rossz adók technikailag!
Magyarország túladóztatott!!
Ez is egy ok, ami lehetetlenné teszi a gazdasági növekedést.
Erre pedig (pszichésen) a legkisebb többlet teher is felháborító.

És akkor nem került szó a hihetetlen pazarlásról a másik oldalon (intézményesített korrupcióval fűszerezve).
Ha ezt látja az ember, akkor akár 2 forint többlet adó is kiveri a biztosítékot. Joggal!

Adó ötletek meg zsákszám, de a pazarló állam átalakítása, az államosítások helyett minden (verseny!) piacosítása (nanem magyarosra, monopoliumok létrehozásával, amik még többet lopnak, mint amit államként pazaroltak), na a piacosítás/verseny még gondolat szintjén sincsen sehol.
Hameg ezt is látja az ember, akkor kész, vége. Menjenek az a*-ba az adóötleteikkel.

2012. május 23., 12:10 Vaki Vaki...

Árpád! Láttalak az ATV-n, hát vérszegény volt.
Lehet neked jobb a sokszor megrágható, átgondolható leírt forma.

Pl. a radikalizmusra.
Én családapa vagyok. Tisztes kispolgár alkat. Csak a béke és nyugalom, hagyjanak élni.
Mondottátok: Ne legyen radikalizmus, meg egyezzünk ki? Kivel?!
Kivel lehet itt kiegyezni? Ezek csak az erőből értenek, bebizonyították.

[Beugrott egy kép a Kelly hőseiből: "Na de mit lehet itt fosztogatni?!"]

Olvashattad (olvashattátok) én béketűrő vagyok, elkerülném a bajokat. (Gyerekeimet is majd jól külföldre küldöm utolsó megtakarításomból, hogy itthon dögölhessek éhen nyugdíj és vagyon híján)

De nagyon belefáradtam már a nagy "kiegyezésesdibe". Ez ugyanis azt jelenti, hogy belémrúgnak folyton én meg tűrjek. Uncsi.

Szóval én nem keresem a radikálisok társaságát, de ha belesodródnék egy nagykörúti tömegbe, akik bőszen skandálnak olyanféle szép kis rigmusokat, hogy "Minden fideszes menjen a picsába, vagy nyakukon kővel a Dunába" vagy esetleg "Kötelet orbán nyakára, aztán húzzuk fel a fára", na lehet hogy velük skandálnák.

Szóval eljött az idő, hogy valamiféle ellenállás legyen. A fideszes kifárasztás bejött, a jogállam lecsengett, lépésenként húzdmeg- ereszdmeg és hasonló játékokkal kifáradt minden ellenerő, azon a terepen nincs tovább teendő.

Lassan (én az ízzig vérig demokrata) azt mondom, aki bentmarad a parlamentben az hazaáruló. Nincs ott helye ellenzéknek. Bebizonyosodott, hogy felesleges. Szépíthetnek dolgokon, de ha nem állnak fel, és jelentik ki, ez itt már a diktatúra építése folyik (ahogy mondod, felépült a rablóvár), akkor megalkuvó senkik. És diktatúrában nem cél, hogy a parlamentben díszpintyet játsszon egy demokrata. Nem kérem tőlük, hogy finomítsanak a törvényen, hogy a kivégző osztagomban nem lehet 6 fő, maximum 4.
Inkább ne is szólaljanak fel, ne is menjenek a közelébe sem.
Jelezni kell a nyugatnak, hogy kérem itt diktatúra épült és működik.
Ne finomkodjunk, mert piszok vicces (ami idegesítő).

Ja ezek a szavak nem pillanatnyi felindulás eredményei. Hosszú, lassan érő gondolatok: remélem a bosszú lehetőségét is hidegen tudják tálalni nekem ;)

További 74 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Tóta W.: Aztán jött a csősz
  Másolat Önnek

NYÜZSI
további posztok »
t-W-itter
Mi az a twitter?
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X