A szupergyümölcsök karbantartják a bélrendszert

1 perc

2006.11.30. 12:29

A gyümölcsök és a gyümölcsszármazékokból készül probiotikus italok nagyban segítik a bélflóra egészségének megőrzését, és jótékony hatással vannak a bélben található hasznos baktériumokra is – írja a Newstarget.com.

© sxc.hu
A kutatást végző új-zélandi dr. Lesley Stevenson szerint a gyümölcsszármazékokból készül probiotikus italok javítják a bél egészségét. „A kutatóknak a világon mindenhol rá kellett döbbenniük, hogy a gyümölcsök – kifejezetten néhány speciális gyümölcskeverék – olyan gyulladáscsökkentő, anitbakteriális és vírusölő hatással rendelkeznek, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.” Az aucklandi Hort Research kutatóintézet összeállította a világ legnagyobb gyümölcsösszetevők listáját, amely magában foglal rengeteg új, a leghasznosabb tulajdonságokkal rendelkező gyümölcs-alapanyagot is. Például az ízletes és ropogós alma az egyik legtöbb jótékony tulajdonsággal rendelkező gyümölcs. Továbbá az áfonya és a gránátalma is szerepel a listán, amely mostanában a legnépszerűbb összetevője a probiotikus italoknak.