Az én hetem: Lackfi János és Putyin májgaluskalevese

Lackfi János

6 perc

2019.11.03. 18:00

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Lackfi Jánosnak a következő szavakból kellett ihletet merítenie: lelépés, vizit, házkutatás, lecsapás, karrierbukfenc.

Heti ötös: miért ezeket a kulcsszavakat kapta a szerző?

Lelépés (Botka László szakított az MSZP-vel. Bár a döntését nem indokolta, úgy tudni, ebben szerepet játszott ebben az, hogy szerinte az MSZP képtelen a szervezeti és személyi megújulásra, de nem hisz a Molnár Zsolt pártigazgató által meghirdetett "Budapest-modellben" sem.)

 

Vizit (Ismét Budapesten járt Vlagyimir Putyin. Folytatódott tehát a sorozat: Orbán Viktor és az orosz elnök évente találkozik.)

 

Házkutatás (Kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a NAV a Momentum irodájában. Végül csak a motozás maradt el, kutatás és lefoglalás volt. A párt elnöke szerint Orbán Viktor elkezdett félni a 2022-es rendszerváltástól, az elszámoltatástól, az igazságszolgáltatástól.)

 

Lecsaptak (Az amerikai egységek rajtaütöttek az Iszlám Állam vezetőjének rejtekhelyén. Abubakr al-Bagdadi felrobbantotta magát, mielőtt elfogták volna)

 

Karrierbukfenc (Handót Tünde egyesek szerint felfelé bukott, amikor a Fidesz alkotmánybírónak jelölte, így távozik az Országos Bírósági Hivatal éléről)

Teszek-veszek, várom az uramat. Vadászni, ilyen dagonyában, megáll az ember esze. De persze a férfinak nem mondhatod meg, mit csináljon, fütyül az arra. Mikor összeházasodtunk, megmondta, Matildka, maga sem bakfis már, én sem vagyok siheder, kibírjuk, ha nem rögtön jön a nászút. Sítábort vezetett ugyanis az egyesületénél, és az esküvő másnapján elindult Ausztriába egy hónapra. Mit mondjak, hozzászoktatott idejekorán, csinálta a dolgát, én meg a magamét. Nem volt rossz uram sosem, összeszikráztunk, de hát kemény fából faragták őt is, engemet is, ez a legkevesebb.