szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Citroën az év első negyedévében összesen 2050 személy-, illetve haszongépjárművet értékesített, ami a piac 9,2 százalékos bővülésénél intenzívebb, több mint 30,4 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A Citroën ezzel a 8. legnépszerűbb márka Magyarországon. Piaci részesedése 4,3 százalék, ami 0,7 százalékponttal magasabb a 2005 első negyedévinél.

© Citroën
Az év első három hónapjában itthon a legnépszerűbb Citroën modellnek a C4 bizonyult, amelyből 411 talált gazdára. A C4 eladásai 2005 azonos időszakához képest 4,85 százalékot nőttek. A Xsara Picasso és a Berlingo továbbra is piacvezető a saját alszegmensében. 2006 első negyedévében a három francia márka közül a Citroën érte el a legjobb eredményt az alsó-középkategóriában, eladásai több mint 56 százalékkal nőttek 2005 azonos időszakához viszonyítva.

© Citroën
Idén a kishaszongépjárművek piacán is remekül teljesítettek a Citroënek, kétszer annyi fogyott, mint 2005 azonos időszakában és ezzel piaci részesedése több mint 9 százalék. Személyautós testvéréhez hasonlóan, a haszon Berlingo eladásai is jelentősen nőttek, és 2005 első negyedévéhez viszonyított 246,3 százalékos fejlődésével megháromszorozta tavalyi piaci részesedését. Idén a Citroën legalább 4 százalékot kíván kiszakítani a magyar piacból, és 9000 kocsit meghaladó értékesítést irányzott elő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elindult a Holdra a kínai szonda

Elindult a Holdra a kínai szonda