szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Ford az első negyedévben Magyarországon – a regisztrációs adatokat, illetve a személy- és haszongépjárműveket is figyelembe véve - 29,5 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest, ezzel megerősítette második helyét az importőrök között.

Márciusban 23,71 százalékkal több új Ford gépjárművet regisztráltak, mint tavaly ilyenkor. Ebben a személyautók között nagyon nagy szerepe volt a 31,71 százalékos növekedést elért Fiestának (623 darab), a 143,75 százalékos növekedést felmutató Fusion-nek (234 darab) és a 42,2 százalékos növekedést realizáló Mondeonak (155 darab). Ebben a hónapban 15,53 százalékkal több (1540 darab) új Ford személygépkocsit vett át új tulajdonosuk. A haszongépjárművek terén a Transit 57,57 százalékos emelkedést mutathat fel (208 darab) márciusban, ezzel továbbra is Magyarország legkedveltebb haszongépjárműve maradt. Ebben a hónapban a Ford haszongépjárművekből 61,64 százalékkal adtak el többet, mint egy éve, ami az eddigi trend változását jelenti.

Az első negyedév kimagasló eredményeiben elsősorban az 55,38 százalékos növekedést elért Fiesta (1487 darab), a 272,02 százalékos növekedést realizált Fusion (718 darab), illetve a 23,07 százalékos növekedést felmutató Mondeo (400 darab) volt a húzóerő. Ennek eredményeképpen az első negyedévben 35,17 százalékkal több új Ford személygépkocsit regisztráltak (4205 darab), mint 2005 első negyedévében. A haszongépjárművek terén az emelkedés 10,16 százalék volt (987 darab). Ezzel összesen 5197 darab új Ford személy- és haszongépjárművet regisztráltak az első három hónapban, ami 29,5 százalékos növekedést és 10,89 százalékos piaci részesedést jelent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Leleplezték az új Rangert

A Ford bemutatta az első képeket a négykerékhajtásos Ranger pick-upról. A külső és belső megújuláson túl a legfontosabb változás a motortérben történt, a 2,5 literes turbódízel immár 134 lóerőt teljesít.

hvg.hu Autó

Jelentős növekedés a Citroënnél

A Citroën az év első negyedévében összesen 2050 személy-, illetve haszongépjárművet értékesített, ami a piac 9,2 százalékos bővülésénél intenzívebb, több mint 30,4 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A Citroën ezzel a 8. legnépszerűbb márka Magyarországon. Piaci részesedése 4,3 százalék, ami 0,7 százalékponttal magasabb a 2005 első negyedévinél.

hvg.hu Autó

Megújult a Ford egyterűje

Az európai Ford zászlóshajója, a Galaxy Genfben bizonyítja, hogy továbbviszi az első osztályú utazás hagyományát. Az új dizájn mellett technikai újdonságok, bővült motorválaszték és miden igényt kielégítő menetdinamika jellemzi a Galaxyt.

MTI/hvg.hu Autó

Új terepjárók természetőröknek

A természetvédelmi őrszolgálatok 140 millió forint értékben kaptak új terepjárókat a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól. A lestrapált Lada Nivákat Ford Rangerek és Suzuki Jimnyk váltják le.

hvg.hu Autó

Nőttek a Mazda eladásai

A Mazda Motor Europe tovább folytatja idei kiemelkedő teljesítményét, februárban az eladások 21 százalékkal növekedtek az előző év adataihoz képest – így ez már a második, egymást követő hónap, amikor a Mazda európai leányvállalata két számjegyű növekedést képes elérni.

hvg.hu Autó

Rekordot ért el a VW haszonjármű üzletága

A Volkswagen Haszonjárművek 2005-ös kiszállításait, forgalmát és termelését tekintve egyaránt rekordszámokat ért el. A működési nyereség 244 millió eurós növekedéssel plusz 102 millió euró értéken zárt.

Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük