szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Tatabányai Munkaügyi Bíróság pénteken közzétett határozatában megállapította, az esztergomi Magyar Suzuki Rt. a törvényben nem megengedett módon akadályozta a gyár területén a szakszervezet érdekvédelmi tevékenységét.

© hvg.hu
"A Liga szuzukis csoportjának alakuló taggyűlésére kért termet a gyártól és tájékoztatta a vezetést, hogy azon jogtanácsosai és szakértői is részt vennének. A kérés elutasítása miatt szakszervezet a gyár parkolójában, egy bérelt buszban alakult meg" - emlékeztetette az MTI-t az ügy előzményeire Gaskó István Liga-elnök.

A bíróság kötelezte a Suzukit, hogy biztosítson helyiséghasználatot a szakszervezetnek és nem fogadta el azt az érvelést sem, amelyet a tárgyaláson a gyár ügyvédje előadott: "a belépést nem tiltottuk meg, azt mondtuk, mivel nem lesz taggyűlés, a belépés ebből a célból szükségtelen".

A Liga Szakszervezetek győzelmeként értékelte a bíróság végzését Gaskó István, aki a tárgyaláson személyesen látta el a szervezet képviseletét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

A Suzukitól kap segítséget a GM

A két gyártó közös bejelentése szerint az amerikai General Motors (GM) 17,4 százaléknyi Suzuki-részesedését adja el mintegy 2 milliárd dollárért.

MTI Autó

Suzuki: folytatódik az egyeztetés a szakszervezettel

A Magyar Suzuki Személygépkocsi Gyártó és Értékesítő Rt. képviselői újabb tárgyalást tartanak március 21-én a helyi szakszervezettel a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közvetítését is igénybe véve. A cég közleménye szerint véleménykülönbség ugyan van a cég és a vállalatnál működő szakszervezet között, de konfliktushelyzet nincs. A véleménykülönbségek tisztázása érdekében a közelmúltban már tárgyaltak, itt a szakszervezet bemutatta ágazati képviselete alapszabályát.

hvg.hu Autó

Beszáll a WRC-be a Suzuki

A Suzuki vezetői a 76. Genfi Nemzetközi Autószalonon jelentették be, hogy 2007 augusztusától a magyar gyártású SX4-gyel beneveznek a World Rally Championship (WRC) versenysorozatba.

MTI Gazdaság

Túlóra miatt félórás munkaszünet a Suzukinál

Mintegy ötven dolgozó a pihenőbe vonulva letette a munkát péntek hajnalban a Suzuki Rt.-nél, amikor a műszak végén a másfél órás túlmunkát újabb félórával kívánta megtoldani a cég vezetése - közölte a gyár szakszervezeti elnöke, akinek néhány napja rendkívüli felmondással szüntették meg munkaviszonyát.

hvg.hu Autó

Suzuki-ügy: a beszállítók szerint példásak a körülmények

A Magyar Suzuki Rt. beszállítói hálózatának hazai cégei, az autógyári munkások munkakörülményeivel kapcsolatos sajtóban megjelent állításokkal összefüggésben közleményt adtak ki. A hvg.hu szerkesztőségéhez eljuttatott dokumentumban a beszállítókat képviselő egyik cég vezetője, Sólyom Szabolcs azt állítja, hogy az esztergomi gyárban a munkakörülmények, a dolgozóknak biztosított széleskörű szociális juttatások például szolgálhatnak sok hazai termelővállalat számára.

hvg.hu Autó

Esztergomi iskolákat segít a Suzuki

A Magyar Suzuki Rt. 2005-ben a szakképzési hozzájárulási keretéből összesen 43 millió 664 ezer 218 forintot adományozott esztergomi iskoláknak. A támogatott intézményeket a vállalat az esztergomi önkormányzattal együttműködve választotta ki.

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó