szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Történetének legjobb, 15 százalékos első negyedéves értékesítési növekedését érte el a Mazda. Legkelendőbb a hármas és a hatos Mazda.

Az év első három hónapjában minden idők legjobb első negyedévét teljesítette a Mazda Motor Hungary. Az importőr 21 értékesi pontján keresztül összesen 777 személy-, és kishaszongépjárművet értékesített, ami 15 százalékot meghaladó növekedést jelent az elmúlt év első negyedévéhez képest. A legsikeresebb modellnek a Mazda3 bizonyult, 361 darabbal a modell eladásai közel 54 százalékkal növekedtek. A másik sikermodell a Mazda6 értékesítése 20 százalékkal nőtt 2005 első három hónapjához képes, ami nagy mértékben köszönhető a dízelmodellek év eleji piacra kerülésének.

A Mazda európai eladásai is jelenősen emelkedtek 2006 első hónapjaiban. Márciusban 38 ezer Mazdát értékesítettek Európában, ami a legmagasabb márciusi értékesítés a Mazda európai történetében: 24 százalékkal haladja meg 2005 márciusának eladásait és 1,9 százalékos piaci részesedést jelent a márkának Európában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

New Yorkban mutatják be a hétszemélyes Mazda CX-9-et

A Mazda új hétszemélyes crossover szabadidőautóját április 12-én a New York-i autókiállításon mutatják be a sajtónak és a közönségnek. A CX-7 nagyobbik testvérét kifejezetten az amerikai piacra tervezték. A Mazda standján bemutatkozik még a hármas sorozat legizmosabb tagja, a Mazda3 MPS (Amerikában Mazdaspeed3) is.

hvg.hu Autó

Elkészült az egymilliomodik Mazda 6

A Mazda 6 (Japánban Atenza) modelljének gyártási darabszáma februárban elérte az egymilliós határt. Az első hatos 2002 februárjában készült el a cég Hofu-i második számú üzemegységében. A Mazda történetében ez a modellsorozat szárnyalta túl legrövidebb idő alatt az egymilliós gyártási darabszámot.

hvg.hu Autó

Nőttek a Mazda eladásai

A Mazda Motor Europe tovább folytatja idei kiemelkedő teljesítményét, februárban az eladások 21 százalékkal növekedtek az előző év adataihoz képest – így ez már a második, egymást követő hónap, amikor a Mazda európai leányvállalata két számjegyű növekedést képes elérni.

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv