szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bemutatkozott itthon is a Mazda két legújabb modellje, a 260 lóerős Mazda6 MPS, illetve a világ legnépszerűbb roadsterének, az MX-5-nek a harmadik generációja. A vezetési élmény mellett versenyképes árakkal is büszkélkedhetnek: az MX-5 már 5 millió 449 ezer 900 forinttól elérhető, az MPS 260 lóerővel, összkerékhajtással és fejedelmi felszereltséggel 9 millió 399 ezer 900 forintba kerül.

© Mazda
Az MX-5 harmadik generációja továbbra is a hétköznapi örömautózást kínálja, immáron még magasabb szinten. Műszakilag ugyanis az MX-5 majd minden csavarja megváltozott, miközben a lényeg változatlan maradt. Merevebb a karosszéria, miközben az autó saját tömege mindössze tíz kilogrammal gyarapodott. Ugyanakkor az MX-5 tömegközéppontja lejjebb került (az üzemanyagtartály és az akkumulátor áthelyezésének köszönhetően), a motor pedig 135 milliméterrel hátrébb, vagyis közelebb az autó forgástengelyéhez. A tengelyek közötti súlyelosztás maradt a tökéletes 50-50 százalék.

© Mazda
Az MX-5 Magyarországon kétféle erőforrással (1.8l – 126 LE; 2.0l – 160 LE), háromféle felszereltségben, 5 millió 449 ezer 900 forinttól kapható. A Mazda6 MPS a Mazda6-sorozat csúcsmodellje, egyben egy különleges új Mazda modellsorozat – a Mazda Performance Series – első tagja is. (A Mazda3 MPS várhatóan jövő tavasszal érkezik meg Magyarországra.)


© Mazda
A Mazda6 gyári sportváltozata nemcsak izgalmas, az alapváltozatoktól jól megkülönböztethető formatervvel, hanem előremutató technikai megoldásokkal is igyekszik a sportos vezetők kedvében járni. Ezek közül az egyik legfontosabb a 2,3 literes DISI erőforrás, a Mazda első közvetlen befecskendezéses turbómotorja, mely a változó geometriájú feltöltő segítségével 260 lóerő leadására képes. További különlegesség a nyomatékot automatikusan elosztó összkerékhajtási rendszer, mely amellett, hogy javítja a Mazda6 MPS menettulajdonságait és biztonságát, lehetővé teszi, hogy álló helyzetből indulva valóban teljesíthető legyen a 6,6 másodperces sprint 100 kilométer/órás sebességig. Fontos még megemlíteni az új fejlesztésű, hatfokozatú váltóművet, a teljeskörű menetstabilizáló elektronikát, a jelentősen megnövelt hatékonyságú fékrendszert és a megerősített, jóval merevebb karosszériát, valamint a sportosra hangolt, mégis meglepően kényelmes futóművet.

© Mazda
A Mazda6 MPS Magyarországon négy színben, és egyetlen, igen gazdag alapfelszereltséggel kapható, melynek része az automata klíma, az elektromosan állítható vezetőülés és fűthető első ülések, a teljes bőrkárpitozás, Bose audiorendszer 6 lemezes tárral, valamint egy DVD-alapú navigációs rendszer. A Mazda6 MPS induló ára 9 millió 399 ezer 900 forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Elkészült az egymilliomodik Mazda 6

A Mazda 6 (Japánban Atenza) modelljének gyártási darabszáma februárban elérte az egymilliós határt. Az első hatos 2002 februárjában készült el a cég Hofu-i második számú üzemegységében. A Mazda történetében ez a modellsorozat szárnyalta túl legrövidebb idő alatt az egymilliós gyártási darabszámot.

hvg.hu Autó

New Yorkban mutatják be a hétszemélyes Mazda CX-9-et

A Mazda új hétszemélyes crossover szabadidőautóját április 12-én a New York-i autókiállításon mutatják be a sajtónak és a közönségnek. A CX-7 nagyobbik testvérét kifejezetten az amerikai piacra tervezték. A Mazda standján bemutatkozik még a hármas sorozat legizmosabb tagja, a Mazda3 MPS (Amerikában Mazdaspeed3) is.

hvg.hu Autó

Nőttek a Mazda eladásai

A Mazda Motor Europe tovább folytatja idei kiemelkedő teljesítményét, februárban az eladások 21 százalékkal növekedtek az előző év adataihoz képest – így ez már a második, egymást követő hónap, amikor a Mazda európai leányvállalata két számjegyű növekedést képes elérni.