szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Lízingszövetség éves rendes közgyűlésén, június 1-jén új elnökséget választott az elkövetkező két évre, a szövetség új elnöke Báti Balázs, a Budapest Lízing vezérigazgatója, alelnöke Mészáros György, az Erste Leasing vezérigazgatója lett - közölte a Budapest Lízing tulajdonosának, Budapest Banknak a sajtóosztálya.

Elnökségi tagnak választották Galambos Tibort, a CIB Lízing vezérigazgatóját, továbbá Szabó Istvánt, a CitiLeasing, Antall Pált, a Raiffeisen Lízing vezérigazgatóját. Az új elnökség célja, hogy a Magyar Lízingszövetség a korábbi évekhez képest jelentősebb befolyásoló képességgel jelenjen meg a gazdasági életben, fokozza a kapcsolatot az európai társszervezetekkel, és igazi értékké tegye a szövetségi tagságot.

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint 2005-ben a szövetség tagjai által finanszírozott eszközök összértéke közel 1173,5 milliárd forintot tett ki, ami hozzávetőleg 9,7 százalékkal haladta meg a 2004-es hasonló adatot. Ugyanakkor a szövetség tagcégei által kihelyezett hitelek állománya 881,7 milliárd forint volt az elmúlt

évben, ami 15 százalékos növekedés a 2004-es évhez képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Lakáslízingteszt

Immár igazi verseny folyik a lakáslízingpiacon, hiszen négy nagyobb cég kínálja alacsony önerejű konstrukcióit a vevőjelölteknek. Mi a különbség közöttük, milyen arányban finanszírozzák a vételt, és mennyi terhet kell fizetnünk, ha hitel helyett lízingelünk? A hazai sajtó első piaci összehasonlítása következik.

hvg.hu Gazdaság

Hitelre váltható a lakáslízing

Hitellé változtatható lakáslízing-konstrukcióval bővült a finanszírozási piac. Új és használt, budapesti és vidéki ingatlanokra egyaránt köthető lízing-, illetve hitelszerződés.

hvg.hu Gazdaság

Bővült a lakáslízingpiac, a CIB is beszáll a versenybe

A lakóingatlanokra kidolgozott lízingtermékkel akár nullaszázalékos önerő mellett is lakáshoz lehet jutni. Magánszemélyek legfeljebb 25 évre lízingelhetnek forintban, euróban vagy svájci frankban lakásokat, olyan településeken, ahol CIB-bankfiók van.

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket

Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék

Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék