szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az első félévben 97 ezer 609 személygépkocsit és terepjárót értékesítettek Magyarországon, 3,1 százalékkal többet, mint 2005 hasonló időszakában - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE). Tovább erősödött az alsóközép-kategóriás, a prémium-, a terepjáró, az egyterű és a haszongépek forgalma.

© Ford
Az egyesület összesítése szerint a legtöbb új személygépkocsit és terepjárót a Suzuki értékesítette, összesen 18 ezer 717 járművet adott el, 8,8 százalékkal kevesebbet a 2005. évi bázishoz képest. Piaci részesedése így 19,2 százalék, míg 2005 első hat hónapjában még 21,7 százalék volt. A második legnagyobb személygépjármű- és terepjáró forgalmazó az Opel volt, 10 ezer 657 jármű értékesítésével, ami 3,7 százalékos emelkedés a bázishoz viszonyítva. Az Opel piaci részesedése nem változott, az idei I. félévben 10,9 százalék volt. A harmadik helyen a Ford végzett 9270 eladott személygépkocsival és terepjáróval, ami 27,9 százalékos növekedés 2005 első hat hónapjához viszonyítva, a piaci részesedése 9,5 százalékra nőtt a 2005 I. félévi 7,7 százalékról.

Az eladásban negyedik 8493-as darabszámmal a Skoda, majd 8168-as darabszámmal a Volkswagen, 6501 autóval a Toyota következik 5458 kocsival darabszámmal. Legjobban a Maserati, Lada, Mini, Ferrari, Peugeot és Renault eladásai csökkentek.

A 3,5 tonna alatti haszonjárművekből 10 ezer 786 darab kelt el, ami 17,7 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Legtöbbet, 2279 darabot a Ford adott el, 27,7 százalékkal többet, mint a bázis időszakban, és ezzel piaci részesedésük 21,1 százalékra nőtt, a 2005. I. félévi 19,5 százalékról.

© mercedes-benz.hu
A 3,5 tonna feletti járművekből 3036 darabot értékesítettek, ami a múlt év első félévéhez képest 2,1 százalékos emelkedés. A kategórián belül legtöbbet a 15 tonna feletti alkategóriából adtak el 1739-et, 4,7 százalékkal többet, mint a múlt év hasonló időszakában. Ezen belül DAF-ból 280-at, Renaultból 278-at, míg Vovoból 275-öt értékesítettek. Az első félévben Magyarországon 154 autóbusz talált vevőre, 55,6 százalékkal több, mint 2005. I. félévében. Legtöbbet, 89-et Volvoból adtak el, míg Manból 47-et.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Autó

Átadták a tízezredik Weltautós kocsit

Gyorsan meghódította a hazai piacot a Weltauto, a Porsche Austria által 1993-ban indított garanciális, minőségi használt autók értékesítési programja . Öt éves magyarországi pályafutása alatt nem csupán megismerték, de meg is kedvelték azok, akik ennek keretében vásároltak vagy akarnak vásárolni használtautót. A siker értékét jól jelzi, hogy már a tízezredik autót adták át a Weltauto program keretében.

hvg.hu Autó

14 millió Passatot gyártottak

A Volkswagen emdeni gyárában elkészült a tizennégy milliomodik Passat. A Passat a legkedveltebb középkategóriás autók körébe tartozik, jelenleg Németországban piacvezető a kategóriájában.

MTI Autó

Új elnök a lízingszövetség élén

A Magyar Lízingszövetség éves rendes közgyűlésén, június 1-jén új elnökséget választott az elkövetkező két évre, a szövetség új elnöke Báti Balázs, a Budapest Lízing vezérigazgatója, alelnöke Mészáros György, az Erste Leasing vezérigazgatója lett - közölte a Budapest Lízing tulajdonosának, Budapest Banknak a sajtóosztálya.

hvg.hu Autó

Hódítani akar a teherpiacon a Cabstar

A Nissan az európai kishaszonjármű- és tehergépkocsi piacon követendő agresszív termék-stratégiájának részeként októberben mutatja be az új és tökéletesített Cabstar modellt.

hvg.hu Autó

Profi Citroen-flotta kisvállalkozóknak

A korábbi Citroen Entreprise áruszállító sorozat mostantól Profi néven fut. Az eddigi C2-es, C4-es flottát a napokban törzskönyvezett C1-es Profi egészíti ki, amelynek alapára nettó 1,69 millió forinttól indul.

hvg.hu Autó

Akár tizenötszörösére nőhet a súlyadó

A súlyadó mértékének a módosítása érzékenyen érinti majd a gépjármű-tulajdonosokat, az eddigi tömegalapú számítást ugyanis teljesítményre alapozott adózás váltja fel. A Napi Online számításai szerint akár 15-szörös is lehet a drágulás. Az intézkedés legjobban a motorosokat sújtja. Sőt, az átírás illetéke is emelkedik jövőre.

hvg.hu Autó

Újabb BMW-kereskedés épül

Budapesten és vidéken is fejlődik a BMW Magyarország márkakereskedői hálózata: július 6-án rakták le az alapkövét a miskolci BMW márkakereskedés, a Wallis Autó Holding tulajdonában lévő Szinva Motor Kft. új épületének. A zöldmezős beruházás keretében épülő bemutatóterem már a 2008-as BMW előírásoknak megfelelően készül majd el.

hvg.hu Autó

Növekedtek a Citroën eladásai

Az év első hat hónapjában világszerte 763 ezer Citroënt adtak el, ami 2005 első félévéhez viszonyítva 5 százalékos fejlődést jelent. A fejlődés mértéke csak a második negyedévet figyelembe véve 5,5 százalék volt, ami 399 ezer eladott gépjárműnek felel meg.

hvg.hu Autó

Átadták a kétszázezredik Ategót

A DaimlerChrysler wörthi gyárában átadták a 200 ezredik Mercedes-Benz Atego járművet. A jubileumi haszongép egy Atego 1222 L, amelyet egy kasseli padlóburkoló nagykereskedő rendelt meg 10-es flottában.

MTI Autó

Országúti szervizflottát állított fel az Audi

Országúti szervizflottát állított fel az Audi Magyarországon. A gyárilag felszerelt 23 speciális Audi gépkocsit péntekenadta át az országszerte működő Audi-szervizeknek a Porsche Hungaria, a márka kizárólagos magyarországi importőre.

hvg.hu Autó

Megérkezett az új generációs Mercedes-Benz Citaro

Megújult a legnépszerűbb Mercedes-Benz busz, a Citaro. A sorozatgyártás 1998-as kezdete óta a típus közel 15 ezer képviselője járult hozzá a nemzetközi ismertséghez: Európa szinte minden nagyvárosának utcáján közlekedik, Londontól Madridig, Párizstól Isztambulig és Berlintől Rómáig.

MTI/hvg.hu Autó

Jól fogytak a Fordok áprilisban

A Ford áprilisban – a személygépkocsik és a kis-, illetve közepes méretű haszongépjárművek regisztrációs adatait figyelembe véve 11,51 százalékos piaci részesedést ért el Magyarországon. Ez azt is jelenti, hogy a Ford piaci részesedése tavaly áprilishoz képest a legnagyobb mértékben, 3,54 százalékkal nőtt, megerősítve ezzel második helyét a gépjármű-forgalmazók között.

hvg.hu Autó

Nem kell félni a kamiontól!

Közlekedési baleset áldozataként elveszíteni akárcsak egyetlen embert is - pótolhatatlan veszteség: ebben a közúti közlekedés minden résztvevője egyetért. A sokrétű intézkedéseknek köszönhetően a halálos sérüléssel járó közlekedési balesetek aránya évek óta csökkenő tendenciát mutat. Az Európai Unió 25 tagállamánál 1991-ben a halálos baleseti statisztika 71 ezer 160 haláleset volt; 2000-re ez a szám lényegesen, 52 ezer 489–re csökkent.

hvg.hu Autó

Egyterű Skoda iparosoknak

Az Brno-i Autotec Vásáron a Škoda Auto csehországi premierként bemutatja a Roomster N1-es kishaszonjármű változatát, valamint a teljes típuskínálatot, amelyeket a vállalkozók, iparosok és cégek számára alakítottak ki.

 Megnéztük a szerződéseket – tavaly is haveri zsebeket tömött ki a Rogán-tárca

Megnéztük a szerződéseket – tavaly is haveri zsebeket tömött ki a Rogán-tárca

Nem lesz gyerekeinké a jövő, ha nem tanítjuk meg őket programozni

Nem lesz gyerekeinké a jövő, ha nem tanítjuk meg őket programozni

Csokoládé 3D-nyomtatóból? Simán!

Csokoládé 3D-nyomtatóból? Simán!