szerző:
hvg.hu

Az új Cayman sportkupét VarioCam Plus szelepvezérléssel működő 2,7 literes boxermotor hajtja. A hathengeres gép teljesítménye 245 lóerő (180 kW), miközben 4600 és 6000 percenkénti fordulatszám között 273 newtonméter forgatónyomatékot ad le. A Cayman ötfokozatú manuális sebességváltójával 6,1 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órás tempóra, csúcssebessége pedig eléri a 258 kilométer/órát. Átlagfogyasztása 9,3 liter 100 kilométerenként.

© Porsche
A 911-es sorozathoz és a Cayman S modellhez hasonlóan a Cayman motorja esetében is a VarioCam Plus technikát alkalmazzák, amely a szívóoldali vezérműtengely vezérlési idejének szabályozását a szelepek emelési magasságának változtatásával kombinálja. A 2,7 literes motor könnyebb főtengellyel készül, és a Cayman S modellhez képest megnövelt sűrítési aránnyal működik. Az összlökettérfogatra vonatkoztatott literteljesítmény eléri a 91,2 lóerőt (66,9 kilowatt). Az opcióként rendelhető Sport-Chrono csomaggal - amellyel a menetdinamikát érintő jellegmezők és szabályozási karakterisztikák egy kapcsoló segítségével sportosabbra állíthatók - a Cayman még „harapósabbá” válik.

A Cayman alapkivitele ötfokozatú manuális sebességváltóval készül, de kívánságra a sportkocsi egy hatfokozatú manuális, vagy az ötfokozatú Tiptronic S váltóművel is rendelhető. Hat sebességi fokozattal a Cayman 260 kilométer/óra maximális sebességet ér el, miközben a gyorsulási értékek megegyeznek az ötfokozatú váltóval szerelt kivitelével. A Tiptronic S esetében a középmotoros kupé hét másodperc alatt éri el a 100 kilométer/óra tempót, míg csúcssebessége 253 kilométer/óra.

© Porsche
A példaértékűen áramvonalas (0,29 cw) középmotoros sportkocsi egyedi formavilágú, öt kettős küllővel kialakított, 17 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákkal készül. Elöl szériában a 205/55 méretű gumiabroncsokat 6,5 hüvelyk széles keréktárcsákra szerelik, míg a hátsó kombinációt 235/50 gumik és 8 hüvelyk szélességű tárcsák alkotják. A Cayman különleges stílusjegyei között szerepelnek a fekete féknyergek, az első légterelő fekete peremborításai, a titánárnyalatú felirat, illetve az ovális kipufogóvég. Belül fekete műszerszámlapok és széleskörű szériafelszereltség a Cayman jellemzői. Utóbbi többek között a Porsche menetstabilizáló rendszerét (Porsche Stability Management; PSM), a légkondícionálót, a CD-lejátszós rádiót, illetve az ülések középső részének alcantara borítását is magában foglalja.

Hat légzsák és két csomagtartó a sportkupéban (Oldaltörés)A Cayman a frontális ütközések során védelmet nyújtó két teljes méretű légzsákon kívül a Porsche ötletes és átgondolt oldalütközés-védelmi rendszerét (Porsche Side Impact Protection System; POSIP) is tartalmazza, amely oldalanként egy-egy mellkas-, valamint fejlégzsákjával igen magas fokú védelmet biztosít az oldalirányú ütközések esetén.

Középmotoros felépítésének és magasra nyíló hátsó csomagtér-ajtajának köszönhetően a Cayman sok csomagot tud elnyelni. Az első futómű előtt 150 literes rekesz áll rendelkezésre, a hátsó tengely feletti nagyobbik csomagtartó pedig 260 literes rakodótérfogatot kínál. A sportkupé emellett számos nagyméretű és részben zárható rakodóhelyet is kínál.

Kívánságműsor

Porsche Cayman
© Porsche
A Cayman szériafelszereltségben kínál CD-lejátszós rádiót, két magas- illetve az ajtókban egy-egy mélysugárzót. Kívánságra a Porsche a DVD-alapú navigációs berendezéssel kiegészített kommunikációs menedzsment-rendszere (Porsche Communication Management; PCM) is kapható, amely MP3-számokat tartalmazó CD lejátszására is alkalmas, illetve további opcióként telefonnal egészíthető ki.

A még magasabb hangzásminőség érdekében kívánságra a Porsche Sound Package Plus rendszer is kapható, rádióval, CD-lejátszóval és kilenc hangszóróval, vagy a Bose tízhangszórós, járműspecifikus hangolású, hétcsatornás digitális erősítővel kiegészített surround-hangrendszerével.

A további extrafelszerelések között szerepel ezenkívül a tetőcsomagtartó-rendszer, az automatikusan sötétedő visszapillantó tükör, a közeli akadályok távolságát ultrahang segítségével mérő és a vezetőt adott esetben az ütközés előtt idejében figyelmeztető ParkAssistant, illetve a programozható HomeLink rendszer. Utóbbi egy integrált garázsnyitó, amely – a világításét és a riasztóberendezését is beleértve - akár három különböző kézi távirányítót is helyettesíthet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Autó

480 lovas az új Porsche 911

A Porsche az új 911 Turbóval bővíti jelenlegi kínálatát. A hatodik generációs 911-es csúcsváltozata a Genfi Autószalonon, február 28-án mutatkozik be és az év közepétől vásárolható meg a Porsche-szalonokban.

hvg.hu Autó

Bemutatkozott a Porsche csúcsmodellje

A 911 Turbo a 911 széria zászlóshajója immár 30 éve, csúcstechnológiájának és kiemelkedő teljesítményének köszönhetően egyértelműen megerősíti a Porsche vezető szerepét a sportautók piacán. Ez a modell mutatta meg most új arcát a nemzetközi sajtónak.

hvg.hu Autó

Jelentősen növekedtek a Porsche eladásai

A stuttgarti Porsche AG a július 31-ével lezáruló üzleti évben újabb rekorderedményeket vár. A vizsgált év első tíz hónapjában a prémium sportkocsikat gyártó cég növelni tudta forgalmát, kiszállításait és profitját. A 2005. augusztus 1-jétől 2006. május 31-ig tartó periódusban a Porsche csoport forgalma az előző év hasonló időszakához képest 15,3 százalékkal 5,96 milliárd euróra emelkedett. Ezzel párhuzamosan a profit is újfent növekedett.

hvg.hu Autó

A nyár szenzációja a Porsche Cayman

A Cayman S 2005 őszi nagysikerű piaci bevezetését követően a Porsche AG a középmotoros sportkupé új változataként bemutatja a Caymant.

hvg.hu Autó

Jól fogy a Porsche a Közel-Keleten

A Porsche AG továbbra is növekvő eredményeket ér el a közel-keleti országokban. Rövid idő alatt a márka ötödik legfontosabb piaca lett a térség.

hvg.hu Autó

Puritán Porsche erős idegzetűeknek

A stuttgarti Porsche AG októbertől kínálja az európai piacon az új 911 GT3 RS modellt. A GT3 puritánabb változata különösen alkalmas a zártpályás versenyzésre. A GT3 RS-re jellemző nagy teljesítmény és a versenyautó-jellegből adódó, szűretlen vezetési élmény mellett az autó teljesíti a közúti forgalomban való részvételhez kapcsolódó követelményeket is .

hvg.hu Autó

Akinek egy sima Porsche nem elég

A stuttgarti székhelyű Porsche AG új SportDesign csomagot kínál a Boxster és Boxster S típusú roadster modellekhez. A még egyedibb megjelenést nyújtó csomag az első lökhárítóra helyezett kiegészítő spoilerből, egy automatikusan nyíló, új formájú hátsó spoilerből és egy módosított, a kipufogócsövet is magába foglaló hátsó lökhárító spoilerből áll.

hvg.hu Autó

Vegytiszta Porsche

A Porsche 911 Turbo mellett a stuttgartiak a 76. Genfi Autókiállítás első sajtónapján bemutatták a 911-es GT3 változatát, amely májustól kapható az európai piacon.

hvg.hu Autó

Száguldás, Porsche…

Az idei év slágere a lassan Magyarországra is megérkező Cayman mellett a megújult 911 Turbo és utcai versenyváltozata, a GT3. A tuningcégek is felvonulnak Genfben, a Gemballa szintén a 911-eshez nyúlt hozzá. A Panamera sportkupé sorozatgyártása 2009-ben várható.

Olcsó villanyautóként támadt fel a jó öreg Suzuki Wagon R

Olcsó villanyautóként támadt fel a jó öreg Suzuki Wagon R

Tarlós: "Lehet sok mindent mondani, de nem érdemes mesélni"

Tarlós: "Lehet sok mindent mondani, de nem érdemes mesélni"

Nem csak Magyaroszágon tartanak fontos választást

Nem csak Magyaroszágon tartanak fontos választást

Hódmezővásárhelyen extrémsokan szavaztak, Budapest a negyedik legaktívabb nagyváros

Hódmezővásárhelyen extrémsokan szavaztak, Budapest a negyedik legaktívabb nagyváros

Több száz klímavédelmi aktivistát állítottak elő Brüsszelben

Több száz klímavédelmi aktivistát állítottak elő Brüsszelben

„Niki Lauda vajon mit gondolna?”

„Niki Lauda vajon mit gondolna?”